精子窝在线>学习方法>高中学习方法>高二学习方法>高二英语>《高二英语第二学期期末考试卷》正文

高二英语第二学期期末考试卷

时间:2019-04-13 11:46:57本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系[email protected] 诗盈 我要投稿

  口语不好是很多人的通病,没有良好的英语环境,中国人的含蓄心理,发音不够地道,缺乏正确的练习方法,今天小编就给大家分享了高二英语,欢迎大家来参考哦

 m.xuexila.com

  高二英语下学期期末联考试卷

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  1. What does the woman mean?

  A. Both Simon and Ronald are good at the two subjects.

  B. Neither Simon nor Ronald is good at the two subjects.

  C. Ronald is better at the two subjects than Simon.

  2. Why doesn’t the woman buy lunch in the cafeteria any more?

  A. It’s too expensive.

  B. The food there is bad.

  C. There are too many people.

  3. How much is the jacket?

  A. 600 US dollars. B. 100 Hong Kong dollars. C. 600 Hong Kong dollars.

  4. What will the man do?

  A. Drive two blocks. B. Go to Fourth Street . C. Buy the woman some bread.

  5. Why does the man think the room is a little expensive?

  A. It is so small. B. It has no furniture. C. It includes electricity.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听第6段材料,回答第6至7题。

  6. Where are they having the conversation?

  A. In a bus. B. In a ship. C. In a taxi.

  7. What’s the man going to do?

  A. Visit a friend. B. Move to a new house. C. Buy a new house.

  听第7段材料,回答第8至9题。

  8. What is the purpose of the woman’s call?

  A. To borrow some records.

  B. To make an invitation.

  C. To pass on some information.

  9. Where is the woman after five?

  A. Still in her office. B. In her own home. C. In her mother’s home.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. What does the woman suggest the man should do?

  A. Go to another place for a change.

  B. Look for a better job.

  C. Find a job in a hospital.

  11. Why does the man like his present job?

  A. Because he likes gardens.

  B. Because he can’t find another job.

  C. Because of the high pay and fresh air.

  12. What can we learn from the coversation?

  A. The man doesn’t want to be a doctor.

  B. The woman thinks to be a doctor is a hard thing.

  C. The man will change his job immediately.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. What are the speakers complaining about?

  A. The loud music. B. The strict rules. C. The busy week.

  14. When does the conversation probably take place?

  A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.

  15. What are the speakers going to do next?

  A. Visit the doctor. B. Go to their neighbour’s. C. Call the police.

  16. What is the probable relationship between the speakers?

  A. Husband and wife. B. Doctor and patient. C. Musician and audience.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. How many polar bears of the world live in Canada?

  A. One-third B. Two-fifths. C. Two-thirds.

  18. What can we learn from the passage?

  A. Canada won’t follow US move on polar bears.

  B. Canada support what the USA has done on polar bears.

  C. Polar bears are well protected all over the world.

  19. In which country can people be allowed to hunt polar bears?

  A. Canada. B. The USA. C. Canada and the USA.

  20. What will happen if sea ice melts?

  A. No polar bears will live.

  B. Polar bears will reduce a lot.

  C. Polar bears will be further protected.

  第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共8小题,每小题2分,满分16分)

  A

  According to his GoFundMe page, Eddie Maltsby Jr. became blind when he was 11 due to sarcoidosis, a rare disease that affects many organs. However, Maltsby has committed to bringing light to people in need by playing music on the streets of St. Petersburg, Florida, and donating what he can to them, WTSP reported.

  In addition to playing for the public, Maltsby also hosts a radio show on WRXB called “Blind Boy Radio”. While on air, the musician gives away groceries, cash and other goods to grateful callers. To date, Maltsby has donated $2,000, but his funds are running low—even with help from sponsors. That's why he's turning to the community for help.

  Maltsby has set up a GoFundMe campaign in the hope of collecting $25, 000 to aid struggling people in the community.

  While Maltsby's benevolent (慈善的) spirit is inspiring, it's often the people with little to spare who demonstrate how easy it is to part with money.

  This past winter, for example, when Dominique Harrison­Bentzen, a British student, did't have any way to get home, a homeless man gave her all the money he had—$4.60—for a taxi. She returned the favor by setting up a fundraiser for the kind man, which has since collected more than 32,000 British pounds(over $50,000).

  “I hope my campaign will help people think a little more about the people around them,” Harrison­Bentzen told The Mirror.“If people can see what I am doing then maybe they can take the time to just stop and talk to a homeless person, hear their story.”

  21. What can be learned about Eddie Maltsby Jr.?

  A. He has collected $25,000.

  B. He's going to keep on giving.

  C. He was born with blindness.

  D. He plays music to earn a living.

  22. Why does Eddie Maltsby Jr. ask for help?

  A. He earns less and less money.

  B. His funds have been used up.

  C. He needs more people to donate.

  D. His family give no support to his campaign.

  23. Which of the following words best describe Eddie Maltsby Jr.?

  A. Creative and determined. B. Talented and friendly.

  C. Cooperative and optimistic. D. Helpful and generous.

  24. Dominique Harrison­Bentzen's story is used to ________.

  A. get people involved in community service

  B. prove that giving is indeed important

  C. encourage people to share and give

  D. show the poor are more willing to give

  B

  I grew up in a family that ate dinner together every evening. Although my parents enjoyed wine, they rarely drank during the week and were always in moderation (节制). As for myself, I wasn't interested in alcoholic drinks and neither were my high school friends.

  So when I arrived on campus for my first year of university life, I was a bit shocked. Many different events had been organized for the freshmen, but they all had one thing in common—alcohol, and plenty of it. Not wanting to be left out, I joined a few of the events. But I always returned home early, feeling disappointed. Your personality, interests and experiences didn't matter at all, only how many alcoholic drinks you could absorb before passing out (喝醉). It seemed shallow to me I wanted to get to know my new classmates, not how fast they could down a pint of beer.

  Gradually, however, I realized that real friends don't judge you by how much you can drink and there were other ways of making friends. I joined a photography society, took a first aid course, and every weekend I went cycling with a classmate. I found that by engaging in these activities and sharing the fun of learning new skills together in a group, I formed much stronger bonds with my new friends than even the strongest alcoholic drinks could encourage.

  Another valuable lesson I learned is that it's perfectly okay to say “No” if you don't want to drink. However, in many Western societies, especially the UK, binge drinking (狂喝)has become the norm. Many people who drink don't necessarily want to, but they give in to the peer pressure (同伴压力)—they're afraid to say “No”.

  25. What shocked the author when he entered university?

  A. The strange campus. B. The popularity of alcohol.

  C. The drunken classmates. D. The limited activities.

  26. Why did the author return home early from the events at first?

  A. He wasn't good at drinking.

  B. He had no familiar classmates.

  C. He hated the way people got along.

  D. He was left out by the organizers.

  27. How did the author finally make real friends at university?

  A. By saying “No” to alcoholic drinks.

  B. By staying away from group activities.

  C. By giving in to the peer pressure.

  D. By joining people with common interests.

  C

  My daddy worked hard to support our family in the 1940s. The year I was eight, we barely had two dimes (十分硬币) for the coming Christmas.

  Our neighbor suggested that we hang lights in our yard to lift the Christmas spirit along our street. However, we had just enough money for things to decorate our living room.

  There was a hardware store (五金店) down the street. I wanted to see how much the lights cost. On the way I spotted a dime on the sidewalk. Joy! How lucky I was to have found 10 cents !

  In the store, I stared longingly at the strings of outdoor lights. I knew I could not buy even the smallest set. Then I saw the single lights, and my hope rose. I got excited when discovering a single bulb cost only 20 cents.

  Walking home, I was thinking how I might get another dime. Maybe if I helped my grandma gather evergreens, she would give me a few cents. As expected, Grandma asked for my help on the weekend. But I didn't get a cent when we finished.

  Several days later, Uncle Charlie dropped in, and gave each child a dime. We jumped with delight. Just as soon as I could, I went back to the hardware store and bought a single colored bulb. Back home, I climbed the ladder and replaced the clear light with the colored one. After the sunset, I switched on the light and, unobserved, went outside to see the lovely colored light in the darkness.

  When Daddy came home, he asked, “Who put the light on the front door?”

  “I did, Daddy!”I smiled up at him.“Doesn't it look Christmassy?”

  He bent down and, with tears in his eyes, took me gently in his arms.

  Our house was wearing some holiday spirit, and it looked beautiful.

  28. The neighbor suggested that the author's family ________.

  A. buy outdoor lights B. decorate the yard

  C. beautify the living room D. lighten the street

  29. Why did the author feel excited when he found the single bulbs in the store?

  A. Because he was attracted by their lovely colors.

  B. Because he believed he could get the money for one.

  C. Because they were more beautiful than strings of lights.

  D. Because they were so cheap that he could buy one immediately.

  30. How did the author get another dime?

  A. His grandma gave it to him as a reward.

  B. He found it on the way home.

  C. His uncle gave it to him as pocket money.

  D. He earned it by taking a part­time job.

  31. Why did the author's father take him in his arms?

  A. His father was moved by his caring behavior.

  B. His father was affected by his merry feelings.

  C. His father was touched that he had helped his grandma.

  D. His father was proud that he had replaced the bulb by himself.

  D

  Heavy rain continues to attack South Carolina after a powerful storm flooded much of the state over the weekend. Emergency workers are going door­to­door to search for anyone who may still be trapped in their homes. At least seven deaths have been blamed on the storm so far.

  The storm poured more than 20 inches of rain on one area of Columbia, South Carolina's capital. Many cars ended up completely under water on flooded streets. Even weather experts said they were surprised by the amount of rain the storm poured on the state. On Sunday, Governor Nikki Haley said the storm is the kind seen only once in a thousand years.

  Earlier in the week, weather experts had predicted Hurricane Joaquin to attack the East Coast, but the hurricane turned away in the Atlantic Ocean. Despite the shift, Shepherd says tropical moisture (水分) from the hurricane helped boost the power of the rainstorm in the Carolinas and several neighboring states.

  According to the National Weather Service, Sunday was the wettest day in the history of Columbia. The rainfall total at the Columbia Metropolitan Airport was 6.87 inches, the highest one­day level ever recorded there.

  The flooding caused water main breaks that have threatened the drinking water supply for South Carolina's capital city. Columbia officials told all 375 000 of its water customers to boil water before drinking it. Worse still, many roads and bridges across the state were washed out or under water.

  One of the hardest hit areas in Columbia was near Gills Creek, where a weather station recorded over 20 inches of rain over the weekend. Rescue crews used boats to save the family of Jeff Whalen, whose house backed up on the stream.

  Columbia residents have also been helping one another. Rawlings LaMotte, 38, said he and a friend got into a small motorboat and transported several people to safety.

  32. Governor Nikki Haley said the storm is the kind seen only once in a thousand years because ________.

  A. it came so suddenly B. it was so serious

  C. it killed many emergency workers D. it failed to be predicted

  33. The underlined word “boost” in Paragraph 3 most probably means “________”.

  A. reduce B. control C. increase D. cause

  34. What damage was caused to South Carolina?

  A. Hundreds of people were killed in the storm.

  B. Drinking water supply was cut off.

  C. Many roads and bridges were destroyed.

  D. A large number of people lost their homes.

  35. The best title for the passage would be ________.

  A. Damage Caused by a Natural Disaster

  B. Hurricane Striking the United States

  C. Rescue Operations in a Storm

  D. Flooding in South Carolina

  第二节七选五(共5小题,每小题2分,满分10分)

  There are certain steps you can take to relieve the damage done by some of the previously mentioned reading problems. 36__ Be sure to use and practice them as you read.

  Take breaks.

  Remember tiredness can lead to all of the health problems and to other problems as well. If you do not rest your mind, you will likely get tired and it will cost you points.

  __37__

  You can mark your place either by pointing to each word as you read it, or by placing a sheet of paper underneath the line you are reading. Pointing to each word with a pencil or your finger helps your eyes see where they should be reading. Placing a piece of paper under the line helps you to move smoothly from one line to the next.

  Read aloud.

  __38__ If you must remain silent, whisper the words to yourself, or mouth the words, and say them in your head. It is important that you actually hear the sounds, even if you only hear them in your imagination. This multisensory approach allows you to see, hear, and feel what you are reading. Reading aloud should help you stay focused, understand better and remember what you are reading.

  __39__

  If you are thinking about what is important enough to write down, you will pay more attention to the reading. __40__ It will also help you process the main point of the passage and improve the possibility that you will remember things. In addition, the notes you take are a record of the passage that you can refer back to if you do forget elements.

  A. Take notes.

  B. Highlight text.

  C. Trace your place.

  D. This will keep your mind from wandering.

  E. Notes about the entire passage should be written.

  F. Just knowing about these techniques is not enough.

  G. If you're in your own room, you can say each word aloud.

  第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  After stepping out of the international plane, I realized my 10­hour sleepy voyage finally came to an end. Sitting on the bus, I was waiting anxiously for it to start.

  A woman, sitting next to me, and her daughter both seemed __41__. She told me that her daughter had an upset stomach and would throw up continuously; __42__, the mother had lost her __43__. Apart from a significant amount of money, the purse also had her phone and a phone number of an important __44__, a person she was travelling 90 kilometers to meet for discussing a __45__ matter which had to be __46__ by tomorrow morning.

  I handed her my cellphone without __47__ and told her that she could make any call she wanted. I also __48__ a bottle of water I had in my bag to relieve her daughter of her __49__. After making several calls, they finally __50__ to the official! They turned to look at me __51__ and thanked me many times. The woman tried to pay for my __52__, but I jumped to do it before her __53__ I knew she had lost her money.

  Next morning, I received a call from the mother, saying that they couldn't tell how much my __54__ act touched them. They were so __55__ that they had taken down my number to thank me. I was __56__ to be thanked in this way. I never thought my simple offer __57__ so much in her heart. And I thought of how many opportunities for __58__ we had lost by plugging into cellphones and being disconnected __59__ the reality around us—something with easy access may make a big __60__ to others.

  41.A. excited B. relaxed C. unconscious D. uncomfortable

  42.A. besides B.however C. therefore D. otherwise

  43.A. phone B.address C. purse D. luggage

  44.A. accountant B.doctor C. lawyer D. official

  45.A. simple B.pressing C. political D. financial

  46.A. settled B.ignored C. raised D. dropped

  47.A. doubt B.permission C. question D. hesitation

  48.A. produced B.ordered C. bought D. sold

  49.A. fever B.stress C. sickness D. appetite

  50.A. came over B. got through

  C. looked up D. turned around

  51.A. doubtfully B.closely C. anxiously D. gratefully

  52.A. water B.offer C. ticket D. assistance

  53.A. since B.if C. while D. although

  54.A. temporary B.generous C. cautious D. honest

  55.A. reasonable B.flexible C. considerate D. desperate

  56.A. ashamed B.astonished C. disappointed D. amused

  57.A. weighed B.balanced C. increased D. ranked

  58.A. courage B.success C. kindness D. justice

  59.A. in B.beyond C. of D. from

  60.A. promise B.wish C. difference D. gesture

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  61.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  Ocean pollution is serious. It can kill ocean creatures __1__ even harm humans. It's vital to focus on this issue and find ways to prevent pollution in our waters.

  Pollution in the oceans __2__ (severe) harms sea creatures. For example, ocean animals often mistake pieces of plastic for food. As a result, their bellies fill up with plastic from bottles, __3__ (contain) and beach toys. This can be deadly to the animals.

  Ocean pollution __4__ (cause) risks to humans, too. Polluted water can result __5__ diseases among swimmers. Also, people eat fish __6__ might be poisoned with harmful chemicals from oil leaks and rubbish in sea water.

  Some people may argue that ocean pollution is not serious, __7__ (believe) that the oceans are so vast that they can absorb all kinds of pollution. However, the examples of ocean creatures __8__ (kill) by pollution prove them wrong.

  In __9__ (conclude), it's clear that ocean pollution is a __10__ (challenge) problem. We need to learn more about how to stop it.

  第四部分 写作(共两节满分35分)

  第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

  62.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词.

  删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉.

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.

  注意:1每处错误及其修改均仅限一词;

  2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

  Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our school. Which made me very excited. I used to be too shy to speak English in the public. It was Susan who asked me practice several times in her office and correct my pronunciation and intonation. Beside, she encouraged me to be confident and brave whether I wanted to show my talent before others. I followed her advices. That was why I won the first prize. I am deep moved by what he has done for me. I owe her a thousand thanks with her kindness.

  第二节 书面表达(满分25分)

  63一家英语报社向中学生征文,主题是“十年后的我”、请根据下列要求和你的想象完成短文、

  1、 家庭

  2、 工作

  3、 业余生活

  注意:1、次数100左右;2、可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头语已为你写好

  ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬ I often imagine what my life will be like in the future.

  答案

  1-5 BACBA 6-10 CACCB 11-15 CBACB 16-20 ACAAB

  A

  语篇解读:这是一篇记叙文。Eddie Maltsby Jr.因肉状瘤病而失去视力,但他依旧赚钱帮助他人。

  21.B 考查推理判断。

  【解题思路】根据第一段中的“and donating what he can to them”和第二、三段的内容可知,他已经捐赠了很多钱物,并发起了GoFundMe运动,希望能筹到25 000美元来帮助他人,由此可推知,Eddie Maltsby Jr.会继续付出,帮助他人。

  22.C 考查细节理解。

  【解题思路】根据第二段中的“To date,Maltsby has donated $2,000,but his funds are running low—even with help from sponsors.That's why he's turning to the community for help”可知Eddie Maltsby Jr.求助的原因是他的资金快花完了,即他需要更多的人捐款。

  23.D 考查推理判断。

  【解题思路】根据文中的“Maltsby has committed to bringing light to people in need”“While on air,the musician gives away groceries,cash and other goods to grateful callers”和“Maltsby's benevolent(慈善的)spirit”可知,Eddie Maltsby Jr.既乐于助人又大方。

  24.D 考查推理判断。

  【解题思路】根据第四段中的“it's often the people with little to spare who demonstrate how easy it is to part with money”和第五段中的“for example”可知,作者用Dominique Harrison­Bentzen的例子表明穷人更乐意付出——帮助别人。

  【长难句分析】She returned the favor by setting up a fundraiser for the kind man, which has since collected more than 32,000 British pounds(over $50,000).

  分析:此句为复合句。句中She returned the favor by setting up a fundraiser for the kind man为主句,by setting up a fundraiser for the kind man为方式状语;which引导非限制性定语从句,其先行词为a fundraiser。

  译文:她为那个好心的人发起了一个筹款活动来报恩。从那以来,该活动已经筹集了超过32 000英镑(超过50 000美元)的钱。

  B

  语篇解读:本文是一篇记叙文,作者讲述了大学时期,面对很多纵酒狂饮的同学自己如何说“不”的经历。

  25.B 考查细节理解。

  【解题思路】依据第二段的第一句和第二句中的“but they all had one thing in common—alcohol, and plenty of it”可知,到了大学之后作者对大学里喝酒成风的情况感到震惊。

  26.C 考查细节理解。

  【解题思路】依据第二段的第四句可知,作者经常因感到失望而提前回家,第二段的最后一句和第三段的内容表明作者讨厌通过喝酒来交朋友的方式,因此选C。

  27.D 考查细节理解。

  【解题思路】依据第三段的内容可知,作者发现与兴趣相同的同学一起参加骑车活动、分享学习新技能的乐趣比在一起喝酒建立的友谊关系更牢固,由此可知选D。

  C

  语篇解读:本文是一篇记叙文。作者小时候家庭条件不好,但是在一年的圣诞节却想办法帮助家里增添一些节日气氛,并且因此感动了爸爸。

  28.B 考查细节理解。

  【解题思路】根据第二段的第—句“Our neighbor suggested that we hang lights in our yard to lift the Christmas spirit along our street”可知答案为B。

  29.B 考查细节理解。

  【解题思路】根据第四段的“I knew I could not buy even the smallest set.Then I saw... my hope rose”以及本段最后一句可知,单个彩灯很便宜,所以当他发现他能买得起单个的彩灯时,他很兴奋。所以答案为B。

  30.C 考查细节理解。

  【解题思路】 根据第六段的第一句“Several days later,Uncle Charlie dropped in,and gave each child a dime”可知答案为C。

  31.A 考查推理判断。

  【解题思路】根据倒数第二段中的“He bent down and,with tears in his eyes”可知,爸爸当时被作者的行为感动了。

  D

  语篇解读:本文是一篇新闻报道,主要报道了继一场强烈风暴淹没了南卡罗来纳州的大部分地区后,暴雨又持续袭击了该地区。

  32.B 推理判断题。

  【关键句】Even weather experts said they were surprised by the amount of rain the storm poured on the state.(第二段倒数第二句)

  译文:甚至连气象专家都说他们对该地区的暴雨量感到惊讶。

  【解题思路】根据关键句可知,官员Nikki Haley说这次暴雨千年一遇主要是因为其破坏性之强、雨量之大给南卡罗来纳州带来了巨大的影响。故答案选B。

  33.C 词义猜测题。

  【解题思路】根据常识可知,飓风中的热带水分会加剧暴风雨的力度。所以推测出,boost意为“提升”,故increase符合语境。故答案选C。

  34.C 细节理解题。

  【关键句】Worse still,many roads and bridges across the state were washed out or under water.(倒数第三段最后一句)

  译文:更为糟糕的是,整个南卡罗来纳州的许多道路和桥梁都被冲走或被淹没在水下了。

  【解题思路】根据关键句可知,暴雨冲毁了很多道路和桥梁。故答案选C。

  35.D 标题概括题。

  【关键句】Heavy rain continues to attack South Carolina after a powerful storm flooded much of the state over the weekend.(第一段第一句)

  译文:继一场强大的风暴淹没了南卡罗来纳州的大部分地区后,暴雨又持续袭击了该地区。

  【解题思路】关键句是本文的主题句,由此可知,本文主要讲述了南卡罗来纳州的洪涝灾害。故答案选D。

  【亮点句积累】At least seven deaths have been blamed on the storm so far. (第一段最后一句)

  分析:本句话的亮点在“blame on”这个短语及被动语态的运用上。blame sth.on sb./sth.意为“将……归咎于……”。

  译文:到目前为止,至少已有七人因这次暴风雨而丧命。

  七选五

  语篇解读:本文为说明文,针对阅读常见问题,作者在文中提出了四点建议。

  36.F

  【解题思路】结合空前的“certain steps you can take to...”和空后的“Be sure to use and practice them”可知,仅知道技巧还不够,还需将这些技巧付诸实践,故选F。

  37.C

  【解题思路】由空后的“mark your place either by pointing to each word...or by placing a sheet of paper...”可知此段主要讲述的是追踪阅读过程,故选C。

  38.G

  【解题思路】由本段小标题Read aloud以及空后的“If you must remain silent”可知,G项“如果你在自己的房间里,你可以放声阅读”符合语境。

  39.A

  【解题思路】由空后的“write down”“the notes”可知,本段主要讲的是做笔记,故选A。

  40.D

  【解题思路】由空后的“It will also...”可知,空处讲的是做笔记的好处,故D项符合语境。

  Cloze 1

  语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述作者在公交车上帮助一对母女渡过难关的故事告诉我们:小小的关怀和帮助有时会对别人产生很大的影响。

  41.D 根据下文的“She told me that her daughter had an upset stomach and would throw up continuously”和“the mother had lost her __3__”可知,这对母女都看起来很焦虑(uncomfortable),故选D。

  42.A 根据上下文语境可知,此处表示除此之外,这位母亲还丢了钱包,故选A。

  43.C 参见上题解析。下文的“the purse also had her phone”是提示。

  44.D 根据第10空后面的“the official”可知,此处指钱包里有一位重要的官员的电话,故选D。

  45.B 根据空后的“which had to be __6__ by tomorrow morning.”可知,这件事必须在明天上午之前解决,由此可知,这是一件紧急的事情。pressing“紧迫的,迫切的”,故选B。

  46.A 参见上题解析。

  47.D 此处表示作者毫不犹豫地把手机递给那位女士。故选D。

  48.A 根据语境可知,作者从包里拿出一瓶水。produce“拿出”,故选A。

  49.C 根据上文内容可知,作者拿出水是为了缓解那个女孩儿的胃痛,故选C。

  50.B 根据语境可知,打了几个电话后,她们终于打通了那位官员的电话。get through表示“(用电话)联系上”。故选B。

  51.D 作者帮助了她们,她们充满感激地看着作者并且感谢作者很多次。故选D。

  52.C 根据语境可知,为了感谢作者,那位女士想要为作者付车票钱,故选C。

  53.A 根据空格前后的内容,此处表示原因。故选A。

  54.B 作者慷慨的行为让她们非常感动,故选B。

  55.C 那对母女考虑得很周到,记下了作者的电话号码来感谢作者,故选C。

  56.B 受到感谢后作者很吃惊,因为作者认为那只是一种简单的帮助,故选B。

  57.A 作者从来没想过自己简单的帮助却在她心中产生了如此大的影响,故选A。weigh“有影响”。

  58.C 根据下文意思可知,此处表示我们曾经失去过很多表达善意的机会,故选C。

  59.D 根据上下文的意思可知,我们通常塞上耳机,与我们周围的现实相脱离,从而失去了对别人表达善意的机会,故选D。

  60.C 此处表示一些很容易做到的事情却对别人有很重要的意义。故选C。make a difference“有影响,有作用”。

  语法填空

  语篇解读:本文为说明文。海洋污染不仅对海洋生物而且对人类都造成了危害,一些人认为海洋如此之大,它可以吸收各种污染,然而事实表明他们的想法是错误的。

  1.and 考查连词。

  【解题思路】前后两个谓语动词为递进关系,故用and连接。

  2.severely 考查副词。

  【解题思路】设空处需用副词修饰动词harms,作的状语。

  3.containers 考查名词。

  【解题思路】根据前后的bottles, beach toys可知设空处应为名词,且为名词复数形式。

  4.causes 考查主谓一致。

  【解题思路】主语ocean pollution为第三人称单数,故答案为causes。句意:海洋污染对人类也造成了危害。

  5.in 考查动词短语。

  【解题思路】result in导致,产生。

  6.that/which 考查定语从句。

  【解题思路】people eat fish为主句。其后为定语从句,先行词为fish。将先行词代入定语从句后可知先行词在定语从句中作主语,且先行词指“物”,故用that或which引导。

  7.believing 考查非谓语动词作状语。

  【解题思路】believe与主语some people为逻辑上的主动关系,故设空处用现在分词(believing)作状语。

  8.killed 考查非谓语动词作定语。

  【解题思路】“__8__ (kill) by pollution”作定语修饰名词ocean creatures。kill与ocean creatures之间为逻辑上的被动关系,故用过去分词形式。

  9.conclusion 考查介词短语。

  【解题思路】in conclusion意为:总之。

  10.challenging 考查形容词。

  【解题思路】challenging意为:具有挑战性的。

  改错

  Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our school. WhichIt/That made me very excited. I used to be too shy to speak English in public. It was Susan who asked me ∧to practice several times in her office and correctcorrected my pronunciation and intonation. BesideBesides, she encouraged me to be confident and brave whetherif I wanted to show my talent before others. I followed her advicesadvice. That was why I won the first prize. I am deepdeeply moved by what heshe has done for me. I owe her a thousand thanks withfor her kindness.

  作文:

  one Possible Version

  I often imagine what my life will be like in the future. I think my life will be very different in ten years. I will be twenty-eight years old by then. I will have my own family. Probably with a lovely child. I hope I will work in a computer company as a program designer. I will enjoy my work and get along well with my colleagues, I will do a good job in whatever I do. In my free time, I will continue to take regular exercise, such as swimming, running and various ball games. On my holidays, I will travel around the world. In a word, my life will be much richer and more colorful.

  有关高二下学期英语期末试卷

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  例:How much is the shirt?

  A. £19.15. B. £9.15. C. £9.18.

  答案是B。

  1. Which sport does Jane like best?

  A. Tennis. B. Volleyball. C. Basketball.

  2. What will the woman do?

  A. Deliver the man’s baby. B. Attend the man’s wife. C. Take care of the man’s dog.

  3. What did the man do?

  A. He played in the park. B. He removed the rubbish. C. He fixed the shower.

  4. When will the woman probably arrive at Beijing Hotel?

  A. 11:20. B. 11:30. C. 11:50.

  5. What are the two speakers mainly talking about?

  A. Where to spend the weekend. B. What to buy as birthday gifts.

  C. Whether to hold a birthday party.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至7题。

  6. Who did the woman babysit before?

  A. Her cousin. B. The man’s daughter. C. Her cousin’s daughter.

  7. What’s the man doing?

  A. Discussing with woman. B. Interviewing the woman C. Training the woman.

  听第7段材料,回答第8至9题。

  8. How often do the buses run?

  A. Every 5 minutes. B. Every 9 minutes. C. Every 15 minutes.

  9. What make the woman confused?

  A. The weather. B. The life style. C. The way people talk.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. What is the relationship between the two speakers?

  A. A couple. B. Business partners. C. Mother and son.

  11. What does the man have to do by Friday?

  A. Organize the meeting room.

  B. Come up with a marketing plan.

  C. Sign a contract with the sales department.

  12. What does the woman think of the man’s boss?

  A. Cruel. B. Helpful. C. Hard-working.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Who gave the speech about Physical Geography?

  A. Mark Lowcock. B. Henry Hadley. C. Heather Nauert.

  14. What did the man do after leaving the lecture hall?

  A. He visited a professor. B. He played video games. C. He went to the library

  15. How many lectures did the woman listen to yesterday afternoon?

  A. 1 B. 3. C. 4.

  16. How does the woman think of the following speeches?

  A. Long and boring. B. Interesting and useful. C. Long but understandable.

  听第10段独白,回答第17至20题。

  17. What was Ashley doing when her daughter was lost?

  A. Eating lunch. B. Playing a game. C. Looking at a map.

  18. How old is Betty?

  A. 3. B. 5. C. 7.

  19. What is Betty wearing?

  A. A blue jacket and a white pant. B. A red jacket and a pair of white shoes.

  C. A blue pant and a pair of red sneakers.

  20. Which number should be called if somebody has the information about the girl?

  A. 430513628. B. 430513682. C. 435013628.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  The book ing notes of the play “the Age of Innocence”:

  Price: $10

  BOOKING

  There are four easy ways to book seats for performance:

  In person

  The Box Office is open Monday to Saturday, 10 a. m. -8 p. m.

  By telephone

  Ring 01324976 to reserve your tickets or to pay by credit card(Visa, MasterCard and Amex accepted)

  By post

  Simply complete the booking form and return it to Global Theatre Box Office.

  Online

  Complete the on-line booking form at www. Satanfiedtheatre. com

  DISCOUNTS:

  Saver: $2 off any seat booked any time in advance for performances from Monday to Thursday. Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students.

  Supersaver: Half-price seats are available for people with disabilities and one companion. It is

  advisable to book in advance. There is a maximum of eight wheelchair spaces available and one wheelchair space will be held until an hour before the show.

  Standby: Best available seats are on sale for $6 from one hour before the performance for people

  Suitable for Saver and Supersaver discounts and thirty minutes before for all other customers.

  Group Bookings: There is a ten percent discount for parties of twelve or more.

  School: School parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free.

  Please note: we are unable to exchange tickets or refund money unless a performance is cancelled due

  to unforeseen circumstances.

  21.According to the notes, who can get $2 off?

  A. The people who book the tickets on Fridays.

  B. A 55-year-old woman.

  C. An 18-year-old teenager.

  D. A 20-year-old full-time college student.

  22.If you make a group booking for a group of 14 adults, how much should you pay?

  A. $120 B. $126 C. $140 D. $150

  23.What kind of tickets are the cheapest?

  A. The standby tickets for school parties of ten or more

  B. The tickets for Saver discount.

  C. The standby tickets.

  D. The tickets for group booking

  B

  It is good to get in touch with your inner child from time to time,and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment.A Brooklyn-based adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to act like a kid again.

  At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in show—and—tell,arts—and—crafts such as finger paint,games like musical chairs and even take naps.The month-long course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent day.

  30-year-old Michelle Joni Lapidos,the brain behind the adult preschool,studied childhood education and has always wanted to be a preschool teacher.She’s always on the lookout for new ways to get people in touch with the freedom of childhood.A friend encouraged her to start the mastermind course instead.

  According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.“I realized all the significances of what we learn in preschool,”said founder Michelle Joni,“People come here and get in touch with their inner child.It’s magical.We are bringing ourselves back to another place,another time with ourselves when we are more believing in ourselves,more confident and ready to take on the world.”

  “One person’s here because they want to learn not to be so serious.”Michelle said.“Another's here to learn to be more confident.”She explained that most of the classes were planned.However,Joni added that while the planned activities were fun,it was often the spontaneous(自发的)moments that attracted students.“It’s the things you don’t plan for,the sharing between friends and learning from each other.’’

  24.What is the purpose of Preschool Mastermind?

  A.To give adults a chance to return to childhood.

  B.To help parents understand their children better.

  C.To provide practical training courses for teachers.

  D.To introduce some ways of playing with children.

  25.What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2 ?

  A.Its customers. B.Its activities. C.Its environment. D.Its schedule•

  26.According to Candice,people come to this program to________•

  A.enjoy freedom of thinking B.realize their childhood dreams

  C.discover their inner abilities D.figure out childhood puzzles

  27.What do we know about Michelle Joni?

  A.She used to be a preschool teacher. B.She likes to make plans in advance.

  C.She founded Preschool Mastermind. D.She gained confidence by sharing.

  C

  “Decha! Come over, we need someone who knows what they’re doing in goal!” I yelled.

  “I can’t! I have to do something/’ he shouted hack, as he continued to walk down the dusty road. The village shops were in the other direction and, as far as I knew, this road went through the jungle.

  “It won’t take long. Just half an hour! They’re killing us! It’s 3-0 already, we really need you,” I begged. It was unlike Decha to turn down a game of football.

  “Where are you going anyway?” I asked as I fell into step with him.

  “It’s just a …” he was looking over his shoulder at the other boys, but they weren’t paying us any attention. “You can come if you like.” he whispered. I don’t know what it was, but suddenly my interest was aroused. Decha was a football addict. I knew my friend was up to something.

  “OK,” I said casually, trying to hide my curiosity.

  We walked along in silence for a few minutes until we went into the jungle. The temperature dropped instantly. There were no pathways, but it was clear that someone had passed through recently.

  “We need to be really quiet.” Decha warned suddenly. “We don’t want to frighten them.” He shifted a bag that I hadn’t even noticed onto his shoulder. My heart was beating wildly.

  Eventually, we stopped at a pile of fallen leaves. Inside the pile, four small furry bodies lay there with their mouths wide open. Taking out some bread from his bag, Decha said, “Their mother is hurt and can’t feed herself, but she’s getting stronger every day.”

  28. What made the author think Decha’s behavior was unusual?

  A. He was eager to go to the village shops.

  B. He wasn’t interested in playing football.

  C. He preferred to go to the jungle alone.

  D. He didn’t want to get other boys’ attention.

  29.. What might be the reason for which the author gave up the game?

  A. The desire to learn more about Decha’s secret.

  B. The thought of a walk in the jungle with Decha.

  C. The belief that his team would lose the game.

  D. The idea of feeding the baby birds in the jungle.

  30. How did the author feel when Decha asked him to keep quiet?

  A. Tired and Disappointed. B. Grateful and thrilled.

  C. Exhausted and Frightened. D. Excited and nervous.

  31.. What kind of person is Decha?

  A. Curious. B. Caring. C. Serious. D. Unfriendly

  D

  Scientists have been studying how people use money for long. Now they’re finding some theories may apply to one group of monkeys.

  Researchers recently taught six monkeys how to use money. They gave the monkeys small metal disks(圆片)that could be used like cash and showed them some yummy apple pieces. The monkeys soon figured out that if they gave one of the disks to a scientist, they’d receive a piece of apple in return.

  If you think that is all the monkeys can figure out, you are wrong. Two researchers, Jake and Allison, acted as apple sellers in the experiments. The monkeys were tested one at a time and had 12 disks to spend in each experiment. Jake always showed the monkeys one apple piece, while Allison always showed two pieces. But that’s not necessarily what they gave the monkeys. The number of apple pieces given for a disk was determined at random.

  Experiment One: Allison showed two pieces of apples but gave both piece only half the time. The other half, she took one piece away and gave the monkey just the remaining piece. Jake, on the other hand, always gave exactly what he showed: one piece for each disk. The monkeys chose to trade more with Allison.

  Experiment Two: Allison continued to sometimes gave two pieces and sometimes one piece. But now, half the time, Jake gave the one apple piece he was showing, and half the time he added a bonus. Guess what? The monkeys chose to trade more with Jake.

  In the first experiment, the monkeys correctly figured out that if they traded with Allison, they’d end up with more treats. In the second one, when a monkey received two pieces from Jake, it seemed like a gain. When Allison gave the monkey only one piece instead of the two she showed, it seemed like a loss. The monkeys preferred trading with Jake because they’d rather take a chance of seeming to win than seeming to lose.

  We also sometimes make silly business decisions just to avoid the feeling that we’re getting less, even when we’re not. Would you have made the same choices?

  32. What conclusion might experts draw from the first experiment?

  A. People are smarter in terms of finance.

  B. It’s easy to teach monkeys how to trade.

  C. Business theories can apply to all monkeys.

  D. The monkeys show certain business sense.

  33. What does “a bonus” in paragraph 5 refer to?

  A. A coin. B. A chance. C. A metal disk. D. An apple piece.

  34. Why did the monkeys choose to trade more with Jake in the second experiment?

  A. Because they didn’t like the feeling of losing.

  B. Because they get more apple pieces from Jake.

  C. Because Jake always gave them two apple pieces.

  D. Because the apple pieces from Jake were yummy.

  35. What could be the best title for the passage?

  A. Disk for Apple: Who to Trade with?

  B. Shopping for Bargain: Same or different?

  C. Moneky’s Business Sense: Smart or Silly?

  D. People’s Business Decision: Lose or Gain?

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  It’s an unquestioned truth of modern life: we are starved for time. We try our best to save bits of time here and there. Add it up, and we will finally get to everything we want to do. But bits of time here and there. Add it up, and we will finally get to everything we want to do. But this idea has been completely backward. 36 We build the lives we want, and then time saves itself.

  Do we really have no time? “I don’t have time, ”often means “It’s not a priority (优先事项). ”Time is highly flexible. We cannot make more time. However, time will stretch (延展)to accommodate what we choose to put into it. No one will leave the broken water heater aside. So not doing something is not a matter of lacking time;37Actually, it’s a matter of choice.

  How do we treat our priorities? First, we need to figure out what our priorities are. Actually we may give ourselves a performance review. What three to five things did we do that made it so amazing? Next, we can write them into next year’s performance review. We will have a list of six to ten goals we can work on in the next year. 38

  39 Scientists find a really good time to do this is Friday afternoon. Friday afternoon is what an economist might call a “low opportunity cost” time. Most of us are not sitting there on Friday afternoons saying, “I am excited to make progress toward my personal and professional priorities right now. ”But we are willing to think about what those should be. So take a little bit of time Friday afternoon, and make ourselves a three-category priority list:career, relationships, self.

  It’s about looking at the whole of one’s time and seeing where the good aspects can go. There is time. 40 And when we focus on what matters, we can build the lives we want in the time we’ve got.

  A. it’s that I’m too busy for it.

  B. it’s that I don’t want to do it.

  C. When do we plan our priorities?

  D. Make sure there’s time for the important things.

  E. We don’t build the lives we want by saving time.

  F. Even if we are busy, we have time for what matters.

  G. And then we need to break these down into doable steps.

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  “How dare you!” My anger finally burst out when my son 41 to go to the piano classes for the third time that day. He rolled his eyes at me, which made me even 42 . I completely lost my 43 and screamed at the top of my lungs, “Enough! You are not my boy anymore!” He didn’t 44 or talk back to me. He responded in 45 with a look of helplessness that I had never seen before. He used to cry violently and beg me to 46 him. The innocence shining in his big eyes would 47 that hot-tempered beast in me away in the end. 48 . this time...

  Did what he had done really make me 49 ? No. Did such anger come entirely from his improper 50 ? No. Had I ever given it a chance to listen to and 51 him? No. My demanding job, my 52 housework, my kid’s cry for company…, all formed a minefield(雷区)and all that was needed to 53 it up was a fuse(导火索). My son was the 54 .

  The rest of the day, he 55 an outdoor walk, a ride in the park and even his favorite games and just wanted to be alone. I could 56 the greatest sorrow and the most true innocence in his eyes. After admitting my own fault, I held this tiny trembling creature 57 in my arms, tears swelling in my eyes.

  For those who believe “Sticks and stones may break the bone, but 58 can never hurt anyone”, I have a piece of heartfelt advice. Do not try this most powerful weapon 59 the people you love. It is 60 enough to cut the deepest into a soul.

  41. A. refused B. requested C. decided D. demanded

  42. A. calmer B. emptier C. happier D. angrier

  43. A. breath B. weight C. temper D. thought

  44. A. cry B. shout C. smile D. respond

  45. A. doubt B. relief C. silence D. surprise

  46. A. pardon B. praise C. abandon D. accompany

  47. A. put B. give C. throw D. drive

  48. A. Otherwise B. However C. Therefore D. Moreover

  49. A. satisfied B. puzzled C. moved D. annoyed

  50. A. advice B. behavior C. words D. argument

  51. A. hug B. blame C. forgive D. understand

  52. A. endless B. enough C. important D. meaningful

  53. A. put B. blow C. heat D. bum

  54. A. choice B. answer C. victim D. disaster

  55. A. declined B. shared C. enjoyed D. accepted

  56. A. retell B. forget C. read D. forecast

  57. A. rudely B. firmly C. loosely D. casually

  58. A. voice B. words C. force D. feelings

  59. A. for B. with C. beyond D. against

  60. A. hard B. soft C. sharp D. smooth

  注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  Hollywood filmmakers, including creators of the 1998 Disney film Mulan, will start a “discovery trip” to Mulan’s birthplace-Huangpi district in Hubei province this week.

  During 61 two-day visit, they will see a number of Mulan-themed performances, such as horse fighting show and local opera, They also will visit 62 (place) of historical interest, like the Mulan Mountain and the General’s Temple..

  In the 20 years since the Disney film came out, 63 (it) director Tony Bancroft hasn't been to the land of Mulan's roots. “For me, it’s a full circle tour of 64 my favorite character was born. I’m also doing my homework for the next film,” he said.

  “China used to be closed off to Westerners, thus 65 (create) a mystery, but in the last few years, U.S. films 66 (explore) the Chinese culture and environment, which has opened audiences to a whole new world. I believe the tale of Mulan appeals to Westerners mainly 67 it’s about a daughter’s respect for her family, 68 (especial) her father.” Bancroft added.

  A live-action remake of the 1998 film 69 (expect) to hit theaters in 2019. The Walt Disney Studios has announced that Chinese actress Liu Yifei, also 70 (know) as Crystal Liu, is going to star in the classic Chinese tale.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Lei Haiwei, a fast food delivery man, win the championship in the Chinese Poetry Contest held in April 4. Lei has shown great interest in Chinese culture since he was a child. In his small house, there is bookshelf, the top of that is filled with poetry books. Though he is busy with his work, but Lei seizes any available moment to read books relating to ancient poems. He is total addicted to poems and he recites it while wailing for food at restaurants. “Recite poems not only enriches my knowledges, but also makes my job less boring,” the delivery man said.

  第二节 书面表达(满分 25分)

  假设你是李华,从网上得知英国某校的孔子课堂(the Confucius Classroom)正在招募国际

  汉语教学助教的中学生暑期志愿者。请根据以下要点提示给对方写一封邮件,申请获得这个职位:

  1. 你对国际汉语教学的认识;

  2. 你所具备的条件;

  3. 你对获得录用的愿望。

  注意:

  1. 词数 100 左右;开头和结尾已给出,不计入总词数;

  2. 文中不得透露考生的真实身份信息;

  3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

  Dear Sir/Madam,

  I’m Li Hua, a Senior 3 student from China.

  Yours,

  Li Hua

  英语试题答案

  1. A 2. C 3. B 4. C 5. B 6. C 7. B 8. A 9. C 10. A

  11. A 12. A 13. B 14. C 15. C 16. B 17. C 18. B 19. B 20. A

  21-23 DBA 24—27ABDC 28-31. B A D B 32-35 . D D A C 36-40 EBGCF

  41. A 42. D 43. C 44. A 45. C 46. A 47. D 48. B 49. D 50. B 51. D 52. A 53. B 54. C 55. A 56. C 57. B 58. B 59. D 60. C

  语法填空:

  61. the 62. places 63. its 64. where 65. creating

  66. have explored 67. because 68. especially 69. is expected 70. known

  短文改错

  Lei Haiwei, a fast food delivery man, win the championship in the Chinese Poetry Contest held in April 4. Lei

  won on

  has shown great interest in Chinese culture since he was a child. In his small house, there is∧bookshelf, the top of that

  a which

  is filled with poetry books. Though he is busy with his work, but Lei seizes any available moment to read books

  删掉but

  relating to ancient poems. He is total addicted to poems and he recites it while wailing for food at restaurants.

  related totally them

  “Recite poems not only enriches my knowledges, but also makes my job less boring,” the delivery man said.

  Reciting knowledge

  作文

  六、书面表达参考范文:

  Dear Sir/Madam,

  I’m Li Hua, a Senior 3 student from China. Interested in the position advertised on your website, I’m now writing to apply for it.

  As far as I am concerned, teaching Chinese is a good way for me to communicate with foreign

  friends. Besides, I can introduce Chinese culture to children in England, which will surely promote the understanding between the two nations.

  I am confident to perform well in the job. Firstly, I am fluent in Chinese and English as well.

  Additionally, I am cooperative and creative in my work, which I believe will give me an advantage over other applicants.

  Working for the Confucius Classroom has always been my dream, so I’d appreciate it if you

  take me into consideration.

  Yours,

  Li Hua

  (117 words)

  Yours

  Li Hua

  高二下学期英语期末试卷带答案

  第Ⅰ卷(满分100分)

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. Whose birthday is it today probably?

  A.Sue's. B.Jim's. C.Tracy's.

  2. What will the man probably take?

  A. His own umbrella. B. The woman's umbrella. C. The woman's raincoat.

  3. What do- we know about the man’s vacation?

  A. The weather was fine all the time.

  B. It was better than the previous one.

  C. It was very terrible.

  4. How many people have been to Beijing?

  A. 1. B. 2 C.3.

  5. What was the result of the match?

  A. The man’s team lost. B. The man's team won. C. It ended in a draw.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。

  6. Why does the woman call the man?

  A. To attend the club. B. To invite him to a party. C. To tell him the news.

  7.Who is Amy?

  A. Nancy’s sister. B. Bob’s girlfriend. C. Bob’s sister.

  8.What are the speakers going to do tonight?

  A. Have dinner together. B. Meet and discuss something.

  C.Go to a movie together.

  听下面一段对话,回答第9至第1 1三个小题。

  9. Why is the man going to Beijing?

  A. To find a job. B. To travel. C. To do business.

  10. How will the man go to Beijing?

  A. By air. B. By train. C. By car.

  11. What does the man ask the woman to do?

  A. Get his things ready. B. Buy him a ticket. C. Wish him good luck.

  听下面一段对话,回答第1 2至第14三个小题。

  12. What are the speakers talking about?

  A. The Browns’ plan for the trip to China.

  B. The Browns’ trip to the USA.

  C. The Browns’ trip to China.

  13. What did the Browns suggest the speakers do?

  A. Book hotels in advance.

  B. Take warm clothes.

  C. Not buy souvenirs.

  14. What is cheap in China according to the conversation?

  A. Clothes. B. Souvenir. C. Gold jewelry

  听下面一段对话,回答第1 5至第1 7三个小题。

  15. What does the woman want to do?

  A. Keep fit. B. Promote products. C. Buy gym equipment.

  16. By whom will a plan be made?

  A. The woman. B. The man. C. The trainer.

  17. How much will the service charge?

  A. 300 yuan,a week. B.400 yuan a month. C. 800 yuan a year.

  听下面一段独白,回答第1 8至第20三个小题。

  18. Who would prefer to eat the roasted meat?

  A. People in India.

  B. Eskimos in the North Pole.

  C. People in the desert.

  19. Where is coffee very popular?

  A. In North America and in the east.

  B.In Northern Europe and in the Middle East.

  C. In South America and in the Middle East.

  20. How do people in England drink tea?

  A. With nothing.

  B. With sugar , milk or lemons

  C. With sugar, cold milk or coffee.

  第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

  A

  The management and staff are happy to welcome you and will do all they can to make your stay an enjoyable one.

  MEAL TIMES

  Our overnight charge includes a continental-type breakfast.

  Breakfast: 7:30-9:30 a. m.

  Lunch: 12:00-2:00 p. m.

  Afternoon tea: 4:00-5:30 p. m.

  Dinner: 7:00-9:15 p. m.

  Meals can be served in rooms at a small extra charge. We regret that meals cannot be served outside these times.

  Light refreshments including tea, coffee, biscuits and sandwiches, can be served in rooms between 10:00 a. m. and 11:00 p. m. except during the meal times listed above. Cold drinks are available in the room refrigerator.

  ROOM CLEANING

  Please hang the appropriate sign on your door handle if you do not wish to be disturbed. It will be easier for the maids if you can leave the room temporarily at any time between 9 : 30 a. m. and 4 : 00 p.m.

  VALUABLES

  We are not responsible for the loss of money, jewellery, or other valuables unless they are kept in the safe and signed for by the manager.

  DEPARTURES

  Please inform receptionists of your intended leaving before 9:30 a. m. of the day concerned and leave the room by noon to allow for its preparation for incoming guests. If circumstances (情况) require, luggage can be left in the charge of the hall porter.

  A SPECIAL REQUEST

  We would respectfully suggest that in consideration of the comfort of other guests, the volume of radios and televisions should be turned down after 11:00 p. m.

  21. Meals can be served _______.

  A. in rooms at 9:00 p. m.

  B. in the dining-room at 6:00 p. m.

  C. outside the room at 3:00 p. m.

  D. in the dining-room from 7:30 a. m. to 9:15 p. m.

  22. Where is this notice most likely to be found?

  A. In hotels.  B. In shops. C. At restaurants.  D. In the newspapers.

  23. What can we conclude from the last paragraph?

  A. You should respect the other guests.

  B. You are not allowed to use radios and televisions.

  C. You shouldn't make the radios and televisions too loud after 11:00 p.m.

  D. To comfort others, you should turn off radios and televisions after 11:00 p.m.

  B

  Our non­profit organization had just received a large donation of clothing. As three of us walked home for dinner, we saw a woman begging by the bridge. She was old and had no legs. She shivered in her thin sari(纱巾), which offered little protection from the cold wind. Her hunger forced her to beg. My friends and I looked at each other:here was a perfect opportunity, but first it was necessary to do a little bit of research.

  We went up to the woman to hear her story. She spoke very little due to her poor health and fear, but we learned enough. She lived alone in her small home. She had no one to look after her and ate whatever people gave her. The desire to help her grew stronger. After speaking to her, we headed back to get something to keep her warm. Finding the perfect sweater, we set out again to see the woman. This time, the fear was replaced by distrust as we presented her with the sweater.

  “Are you robbers?” she asked. “You came here before and are back so suddenly with clothes.” I was surprised by her principles.Even in her state, she did not want to wear anything that was stolen and gained through ill means.

  “No, we are out doing service work.” Her shoulders relaxed a bit. I then helped her put the sweater on and said, “Please don't sell the sweater.” “I swear, I won't,” she said.

  A week later, I was out walking with my mother to get some food when I saw the woman again. This time the picture was a little different. She was still begging, but with the gray sweater wrapped around her body and a smile on her face when she saw us. I guarantee that the smile on my face was bigger.

  24. What can we learn from the first paragraph?

  A. The organization had too many clothes.

  B. The writer offered help without hesitation.

  C. The woman wanted to make a fortune by begging.

  D. The writer was careful before offering help to the beggar.

  25. What do the underlined words “her principles” in the third paragraph refer to?

  A. She never trusted strangers.

  B. She never accepted donations from the poor.

  C. She wouldn't accept anything gained illegally.

  D. She wouldn't take advantage of others' kindness.

  26. What contributed to their smiles at last?

  A. Kindness and trust. B. Caution and fear.

  C. Doubt and distrust. D. Optimism and generosity.

  27. What is the best title for the passage?

  A. Trusting the Beggars B. A Beggar’s Morality

  C. The Sweater to a Beggar D. Learning to Judge a Real Beggar

  C

  Do you often feel that you haven’t afford got enough time to carry out all the plans drawn up at the beginning of the year, and a new year is drawing near unexpectedly? If you have the same feeling, you are not alone. It feels like time speeds up every year.

  Scientists claim that over thousands of years, great changes have taken place. However, time is mysterious and unique. No matter what happens in the world, time seems to turn a blind eye to the outside world. Whether it is in the past, at present, or in the future, time would not vary with the development of the world. It remains the same and operates at a relatively steady speed.

  According to a recent study, smart phones,tablets and other digital products have trained our brains to process more information, causing us to think time is passing faster than it really is. Even just reading a simple advertisement on the digital device, the people who were experimented on thought time passed more quickly, compared with the other group that read a long monologue(独白)from a real book.

  “It’s almost as though we’re trying to keep step with the technology, and do things more quickly and more efficiently,” Dr. Mcoughlin from James Cook University said.“It seems like there’s something about technology itself that speeds up our pacemakers which measure the passing of time.”

  Researchers note that in order to stop time from rushing by, we should reduce the time spent online and prevent the pacemaker moving fast .The findings prove what most people have known: we need to stop and smell the roses.

  28. Which of the following is TRUE according to the scientists?

  A. People have known clearly about time. B. Time is something that never changes.

  C. People can change the feature of time. D. Time usually keeps pace with our life.

  29. What makes us feel that time is getting faster?

  A. The healthy lifestyle. B. Reading a lot of books.

  C. The high tech products. D. The development of the brain.

  30. What's the attitude of Dr. McLoughlin to the study?

  A. Opposed. B. Approving. C. Doubtful. D. Unconcerned.

  31. By saying "we need to stop and smell the roses", the author means_________.

  A. we must know how to plant roses

  B. it's necessary to avoid using the Internet

  C. people can keep working without a break

  D. we should learn to slow down and enjoy our life.

  D

  Imagine that 7 out of 10 working Americans got fired tomorrow. What would they all do? It’s hard to believe it would happen. But that is what the industrial revolution did to the labor force of the early 19th century.

  Two hundred years ago, 70 percent of American workers lived on the farm. Today automation(自动化) has eliminated all but one percent of their jobs, replacing them with machines. But these workers did not sit, doing nothing. Instead, automation created hundreds of millions of jobs in completely new fields. Those who once farmed were then working in factories that produced farm equipment, cars, and other industrial products.

  It may be hard to believe, but before the end of this century, 70 percent of today’s jobs will likely be replaced by automation. Yes, dear reader, even you will have your job taken away by machines. In other words, robot replacement is just a matter of time, First, speedy robots being able to lift 150 pounds all day long will carry boxes, sort them, and load them onto trucks. Fruit and vegetable picking will continue to be robotized until no humans pick outside of specialty farms. Next, The work of cleaning in offices and schools will be taken over by late-night robots. The trucks will be driven by robots.

  We need to let robots take over. They will do jobs we have been doing, and do them much better than we can. They will do jobs we can’t do at all. They will do jobs we never imagined even needed to be done, and they will help us discover new jobs for ourselves and new tasks that expand who we are. They will let us focus on becoming more human than we were.

  32. What happened in the early 19th century?

  A. Some working Americans in factories got fired.

  B. Jobless workers had no choice but to sit there doing nothing at all.

  C. Many American workers had to leave factories to work on the farm.

  D. The industrial revolution caused many Americans to lose their jobs.

  33. How does the author support the underlined statement in Paragraph 3?

  A. By giving advice. B. By giving examples.

  C. By following the order of time. D. By explaining cause and effect.

  34 How does the author feel about robots taking over our jobs?

  A. Afraid. B. Happy. C. Puzzled. D. Angry.

  35. What does the author want to tell us in the text ?

  A. Why robots should take over our jobs.

  B. 70% of working Americans will be jobless.

  C. The industrial revolution led to the automation.

  D. Robots will do more things for us to live better.

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.

  Large meals make people full and sleepy 36 We want our children to learn, not falling asleep at their desks , so Iet’s keep those lunch on the lighter side. You can do this if you provide them with a good breakfast.

  By working beside your children and discussing what they eat for lunch, you are helping them understand the importance of whole foods and the avoidance of junk foods. 37 As they get older these good habits will stay with them. They will learn that these types of food will help them feel better and look better ; give them more energy. Try to let them see that the food choices they are making will help them feel so much better .

  38 I know of one family that actually had the food pyramid on the wall of their kitchen and it helped their children pick out what foods they wanted . Everyone got a chance to decide what to eat , but hey had to pick protein , vegetables and fruit. In addition , the mother had a book with recipes for healthy foods 39 So children knew what healthy foods they should choose.

  Unlike today , when we grew up we played outside, rode our bikes , ran around , skated , and the list goes on and on. 40 So in addition to the above healthy eating choices , you need to plan some activities for your children today other than the television or video games.

  A. We didn, t have TV or video games.

  B. How are children helped to choose their food?

  C. You are helping them make smart informed choices .

  D. Think what large meals do to your children at school.

  E. What adults eat daily has a great effect on their children.

  F. All of the recipes had pictures of what the food looked like.

  G. The recipes for children should mainly include healthy foods.

  第三部分 英语知识运用(共一节, 满分30分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,掌握其大意,从短文后所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  A woman professor was giving a lesson to her students on ___41___ management. As she raised a glass of water, everyone in the class ___42__ they would be asked the “half-empty or half-full” question.___43___, that was not the case. With a smile on her face, she asked the students, “How much do you think this glass of water weighs?”

  Answers called out ___44__ from eight to twenty ounces (盎司).

  She quieted the students down and then replied, “The absolute weight doesn’t ___45___. But it counts how long you hold it. If I hold it for a minute, it is OK. If I hold it for an hour, I will have an ache in my ___46___. If I hold it for a day, my arm will feel numb. In each case, the ___47___ of the glass of water doesn’t change, but the ___48___ I hold it, the heavier it becomes. Why?”

  Lost in ___49_, all the students kept silent and listened to the professor carefully.

  “Our stresses and ___50___ in life are like that glass of water. If we ___51___ our burdens all the time, sooner or later, we will feel exhausted, even unable to ___52___.”

  ___53___ you have to do is put all your burdens down, as ___54__ in the evening as possible. Don’t carry them through the evening into the night; by doing this, we can get ___55___ next morning and are ___56___ to move forward.

  More often than not, life gets terrible when we ___57___ too much. And the moment you ___58___ your burdens, you’ll find yourself feeling so much more relaxed.

  So rather than being upset and feeling ___59___ for yourself, start doing something about it. After all, life is too short to ___60___ yourself to anything that is not making you happy.

  41. A. class B. stress C. time D. emotion

  42. A. wondered B. argued C. agreed D. expected

  43. A. Anyhow B. Meanwhile C. However D. Therefore

  44. A. replied B. ranged C. read D. exchanged

  45. A. matter B.change C. exist D. increase

  46. A. head B. leg C. arm D. stomach

  47. A. weight B. position C. shape D. size

  48. A. better B. deeper C. further D. longer

  49. A. fantasy B. dreams C. thought D. discussion

  50. A. doubts B. worries C. surprises D. joys

  51. A. cover B. show C. hide D. carry

  52. A. carry on B. work out C. pick up D. break off

  53. A. Something B. Nothing C. All D. Anything

  54. A. eagerly B. early C. quickly D. naturally

  55. A. depressed B. entertained C. refreshed D. amazed

  56. A. ambitious B. anxious C. passive D. able

  57. A. think B. fear C. rest D. get

  58. A. catch up with B. 1et go of C. look down on D. put up with

  59. A. sorry B. happy C. disappointed D. greedy

  60. A. help B. treat C. abandon D. drive

  高二英语试卷答案

  听力

  1--5 BBCCA 6--10 CABAB 11--15 CCBCA 16--20 CBCBB

  阅读理解

  (一) 21-23AAC 24--27 DCAB 28--31 BCBD 32--35 DBBA

  (二)七选五 36--40 DCBFA

  完形填空

  41—45BDCBA 46—50 CADCB 51—55DACBC 56—60DABAC

  语法填空

  61. stuck 62. to seek 63. driving 64. that 65. anxiety

  66. It 67. how 68. surprisingly 69. in 70. natural

  短文改错

  During my last winter holiday,I went to countryside with my father to visit my grandparents. I a big change there. The first time I went there, they were living in a small house with dogs, ducks, and animals. Last winter when I went again, they had a big separate house to raise dozens of . They also had a small pond they raised fish. My grandpa said last summer they earned quite a lot by the fish. I felt that their life had improved. At the end of our trip, I told my father that I planned to return every two years, he agreed.

  书面表达

  Dear Editors,

  With the approach of Senior 3 studies, students who have almost finished Senior 2 are under increasingly great pressure, which has affected some students’ life. This prevents them sleeping well and causes problems with their health. In order to improve the condition, I’d like to offer some advice.

  First and foremost, combine work with rest. Keep in mind that all work and no play makes Jack a dull boy. Furthermore, it is important to keep a healthy and balanced diet. Staying away from junk food and eating healthy food like vegetables and fish will benefit you. In addition, go outdoors and take regular exercise, for physical exercise is an effective way to get rid of pressure. Last but not least, good health means being both physically and mentally healthy. Keeping an optimistic state of mind will contribute to a good physical state.

  Yours sincerely,

  Li Hua

  听力原文

  Text 1

  M: Whose birthday is it today?

  W: You can guess ,Jim

  M: Sue’s, Sam’s or Tracy’s?

  W: When were you born?

  Text2

  W: John, it's raining outside. Take the umbrella with you*

  M: But it's yours. What will you use if I take it away

  W: Never mind .l can use the raincoat. Besides, I won't have to go out today.

  Text3

  W: How was your vacation? Did you go away?

  M: Yes, we went to Maine. Unfortunately, the flies and mosquitoes were bad and it rained .most of the time. lt's too bad because I used to enjoy going there.

  Text4

  W: Where have you been these days?

  M: I have been to Beijing.

  W: Who did you go with?

  M: My parents.

  Text5

  W: What did you do yesterday afternoon?

  M: We had a basketball match.

  W: What was the result of the match?

  M: AlI of us have tried our best, but we had bad luck.

  Text6

  W: Hello, Bob? This is Nancy speaking. I'm so glad I've got hold of you at last.

  M: Were you trying to get in touch with me? If I'm not at home, you can usually reach me at club here.

  W: That's good to know. Listen, Bob.⑥I've got news for you.

  M: What is it?

  ⑦My sister Amy is coming back from the States.

  M: That's great. When is she coming back?

  W: Next weekend.

  M: Next weekend? OK. ⑧ Let's get together tonight and plan a party for her*

  W: All right.

  Text 7

  W: ⑨Where are you going to look for your job?

  M: ⑨How about Beijing? It is the place I'm always dreaming of.

  W: Good. It is the place full of opportunities as well as competitions. When are you going toleave?

  M: ⑩Tomorrow morning, the 8:45 train.

  W: Then you'd better go back and get all of the things ready. By the way, have you got the ticket?

  M: Not yet.⑩I plan to buy it tomorrow when I get to the railway station.

  W: Then you probably won't have a seat on the train. Shall I give you a ride? You know I bought a car last month.

  M: No, thanks. I can manage myself. Trust me. And there will be more things to handle by myself in the future.

  W: Of course I trust you. Then is there anything I can do for you?

  M: ○11Yes, just cross your fingers for me.

  Text8

  M: ○12Did you talk to the Browns about their trip to China?

  W: Oh, yes. ○12They carne back three days ago.

  M: What did they say the weather was like?

  W: They said it was very very cold. ○13They suggested we take some warm clothes.

  M: Did they say something about the hotels there?

  W: It seems they are excellent, and not very expensive. t

  M: And did they have any language problems there?

  W: They told me only few people there speak English, but those working in the hotel do, and they are very helpful and friendly.

  M: Well, that's good. And did they buy much while they were in China'?

  W: Just some souvenirs. ○14They said clothes were much more expensive than in the USA. But they told me you could get gold jewelry for very little.

  M: I see.

  Text 9

  M: Good afternoon, rnadam. How can I help you?

  W:○15Well, I am a little bit out of shape. I think I should get some exercise to keep fit. What kind of service do you offer?

  M: First of all, we'll work out a plan according to your physical conditions and your personal needs.

  W: How can you get that done?

  M:○16 Well, we give each of our customers a qualified personal trainer. The trainer will give you a fitness assessment and then come up with the plan.

  W: What else?

  M: Since everyone is different, your personal trainer will help you find out all the exercise equipment that is suitable for your fitness level. Then you'll be taught all the necessary techniques.

  W: Soundls pretty good. How much do you charge?

  M: That depends. We offer membership for one month, half a year and one year.

  W:○17Perhaps one month. I'll just have a try at first-

  M: ○17Wise decision That is 400 yuan, You' Il find it's totally worth it. '

  W: OK.I'11 take it.

  Textl0

  M: What would you like to eat? In fact people in different parts of the world have very different ideas about what is good to eat or drink If you were all Eskimo in the North Pole, you would enjoy the raw meat from seals. 18.If you live in the desert, you would prefer the roasted meat of sheep and goats. Americans cook the meat of many different animals. Perhaps their favorite meat is steak. Americans also eat a lot of chicken as well as fish, or other food from the sea. Some people in India do not eat fish or meat at all.

  Among the most popular hot drinks are coffee and tea.○19Coffee is popular in Northern Europe and in the Middle East. Some people put cream and sugar in the coffee. But in the United States, many people drink their coffee black that is without cream or sugar. Tea is the national drink in China. In the east, people drink tea without sugar. ○20But in England where it is almost a national drink, many people use both sugar and hot or cold milk in their tea, and others use lemons.


高二英语第二学期期末考试卷相关文章:

1.高二期末考试英语作文范文

2.人教版高二英语选修6Unit 5期末检测试题及答案

3.高二第二学期学习总结

4.高二英语非谓语动词复习题

5.高二英语完形填空及答案

Copyright @ 2006 - 2018 精子窝在线 All Rights Reserved

精子窝在线 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:[email protected],我站将及时删除。

精子窝在线 精子窝在线

回到顶部
友情链接: 43g7.space    00n5.space