精子窝在线>学习方法>高中学习方法>高二学习方法>高二英语>《高二英语下学期期末考试卷》正文

高二英语下学期期末考试卷

时间:2019-04-13 11:33:39本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系[email protected] 诗盈 我要投稿

  高二学生阅读面扩大,需要补充词汇量,今天小编就给大家分享了高二数学,希望大家多多来参考哦

 m.xuexila.com

  高二英语下学期期末联考试卷

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

  听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1 When will the speakers discuss the matter again?

  A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.

  2 Where are the speakers?

  A. In a restaurant. B. In a furniture store. C. In a company.

  3 Why does the woman look upset?

  A. She experienced a theft.

  B. She was given a parking ticket.

  C. She couldn’t find a parking space.

  4 Which transportation does the man suggest the woman take?

  A. The bus. B. The taxi. C. The train.

  5 How does the man feel about the woman?

  A. Worried. B. Angry. C. Sorry.

  第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第 6 段材料,回答第 6、7 题。

  6 What day is it today?

  A. Monday. B. Saturday. C. Sunday.

  7 What will the man do?

  A. Borrow the woman’s computer.

  B. Go to the libr ary to finish his paper.

  C. Have the woman take care of his sister.

  听第 7 段材料,回答第 8、9 题。

  8 Where does the woman often stay with her friends after lunch?

  A. In the classroom. B. In the school park. C. In the dining hall.

  9 What benefit can the change bring to the speakers?

  A. They’ll have more places to go.

  B. They’ll spend less money on food.

  C. They won’t have to carry their books around.

  听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。

  10 What did the woman do during the weekend?

  A. She had dinner in a restaurant.

  B. She watched a movie in a cinema.

  C. She celebrated her mother’s birthday.

  11 What does the woman think of the movie?

  A. Boring. B. Interesting. C. Confusing.

  12 What do the speakers plan to do on Saturday?

  A. Buy a birthday present. B. Visit some friends. C. Hold a party.

  听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。

  13 What is the relationship between the speakers?

  A. Father and daughter. B. Husband and wife. C. Teacher and student.

  14 How much will the man pay for four tickets if the promotion is still available?

  A. $500. B. $1500. C. $2000.

  15 What is the woman responsible for?

  A. Booking hotels. B. Hiring a car. C. Planning the sightseeing.

  16 What does the man require the woman to do?

  A. Bring one suitcase. B. Take a lot of clothes. C. Pack her suitcase herself.

  听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。

  17 What is Dr Tony talking about?

  A. Making the best use of time.

  B. Designing a daily study schedule.

  C. Planning a weekly schedule.

  18 What does Dr Tony mention first?

  A. A general guide for a daily schedule.

  B. Amount of time to be spent on study time.

  C. Things a best daily schedule should include.

  19 What does Dr Tony suggest students do?

  A. Challenge themselves to finish more tasks.

  B. Follow the guidelines all the time.

  C. Suit their time to their needs.

  20 What does Dr Tony think of planning a schedule and keeping to it?

  A. It gives people satisfaction.

  B. It helps people finish each task quickly.

  C. It makes people find comfort in difficult things.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Still looking for a job? Here are some opportunities for you!

  Housekeeper

  We are looking for someone to clean the houses of two families with pets on a weekly basis. There is a part-time position that would average 10 to 15 hours per week. We’re looking for someone who is interested in this type of work. This position requires a driver’s license and your own car. Previous experience is needed.

  If you’re happy with the duties and scheduling, please contact us for an interview. Our number is 256 883-4598.

  Life Insurance Agents

  Lincoln Heritage Life Insurance Company is the Nation’s Leader in Final Expense. The Lincoln Heritage Funeral [email protected] is an affordable and convenient way for individuals to get Final Expense life insurance. No experience needed. If you are interested in making a career for yourself, call us today! 888 713-6020.

  Truck Driver

  You will earn up to &1,500 weekly PLUS get home weekends. You’ll never be far from home and you’ll be earning great pay. Don’t let this limited opportunity pass you by. Call Mainstream today and get on the road to be your own BOSS!

  Qualifications:

  ●A clear driving license.

  ●6 months over-the-road driving experience required.

  Tel: 485 353-235

  Dental Assistant

  A general dentistry office is seeking a dental assistant.

  Qualifications:

  ●High school graduate in the US, Dental Assisting Certification, X-ray license, 2 years of experience.

  ●Fluent in Spanish and being able to work on Saturday is required.

  ●Full-time is preferred. However, a part-time option would be considered.

  If interested in this position, please call 256 882-4800 for additional information.

  21.Which position does not need working experience?

  A. Housekeeper. B. Dental Assistant.

  C. Truck Driver. D. Life Insurance Agents.

  22.How is the housekeeper different from the other three positions?

  A. It is a part- time job.

  B. It provides training.

  C. It needs a car of one’s own.

  D. It requires a housekeeper’s license.

  23.Which number should you call if you like to drive lorry on the road?

  A. 256 883-4598. B. 485 353-235. C. 888 713-6020. D. 256 882-4800.

  24.What kind of dental assistant does Dentistry Office need?

  A. One able to speak fluent Spanish.

  B. One with a u niversity diploma (毕业证书).

  C. One who must be an American citizen.

  D. One who can work on Sundays.

  B

  This is a true story of a mother’s sacrifice (牺牲) in an earthquake. When the rescuers reached the ruins of a young woman’s house, they saw her dead body through the cracks. Her pose was somehow strange---she knelt (跪) on the ground like a person who was worshiping (祷告);her body was leaning forward, and her two hands were supported by an object. However, the cold and stiff body told them that she had passed away for sure.

  The rescuers left this house and were going to search the next collapsed (倒塌的) building. For some reason, the team leader was driven by a strange force to go back to the ruined house. Again, he knelt down to search the little space under the dead body. Suddenly, he screamed with excitement, “ A child! There is a child!”

  The whole team worked together; carefully they removed the piles of ruined objects around the dead woman. There was a 3-month-old little boy wrapped in a blanket under his mother’s dead body. Obviously, the woman had made great sacrifice in order to save her son. When her house was falling, she used her body to make a cover to protect her son. The little boy was still sleeping peacefully when the team leader picked him up.

  A doctor came quickly to examine the little boy. After he opened the blanket, he saw a cellphone inside the blanket. There was a text message on the screen. It said, “ If you can survive, you must remember that I love you.” Everybody that read the message cried.

  25.Why did the young woman kneel on the ground?

  A. To protect herself from the earthquake.

  B. To show respect for God.

  C. To ask God for help.

  D. To protect her baby.

  26.After reading the text message, everyone felt quite ______.

  A. shocked B. excited C. moved D. afraid

  27.What’s the writer’s purpose in writing this passage?

  A. To prove that a cat has nine lives.

  B. To show the power of a mother’s love.

  C. To express his thanks to the rescuers.

  D. To give advice on how to rescue others.

  C

  Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.

  Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They trave lled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.

  But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City — its present population is 762.

  28.What attracted the early settlers to New York City?

  A. Its business culture. B. Its small population.

  C. Its geographical position. D. Its favourable climate.

  29.What do we know about those who first dug for gold in Dawson?

  A. Two-thirds of them stayed there.

  B. One out of five people got rich.

  C. Almost everyone gave up.

  D. Half of them died.

  30.What was the main reason for many people to leave Dawson?

  A. They found the city too crowded.

  B. They wanted to try their luck elsewhere.

  C. They were unable to stand the winter.

  D. They were short of food.

  31.What is the text mainly about?

  A. The rise and fall of a city. B. The gold rush in Canada.

  C. Journeys into the wilderness. D. Tourism in Dawson.

  D

  We are all interested in equality, but while some people try to protect the school and examination system in the name of equality, others, still in the name of equality, want only to destroy it.

  Any society which is interested in equality of opportunity and standards of achievement must regularly test its pupils. The standards may be changed — no examination is perfect — but to have no tests or examination would mean the end of equality and of standards. There are groups of people who oppose this view and who do not believe either in examinations or in any controls in schools or on teachers. This would mean that everything would depend on luck since every pupil would depend on the efficiency, the values and the purpose of each teacher.

  Without examinations, employers will look for employees from the highly respected schools and from families known to them — a form of favoritism will replace equality at the moment. The bright child from an ill-respected school can show certificates to prove he or she is suitable for a job, while the lack of certificate indicates the unsuitability of a dull child attending a well-respected school. This defense of excellence and opportunity would disappear if examinations were taken away, and the bright child from a poor family would be a prisoner of his or her school’s reputation, unable to compete for employment with the child from the favored school.

  The opponents(反对者) of the examination system suggest that examinations are an evil force because they show differences between pupils. According to these people, there must be no special, different, academic class. They have even suggested that there should be no form of difference in sport or any other area: all jobs or posts should be filled by unsystematic selection. The selection would be made by people who themselves are probably selected by some computer.

  32.The word “favoritism” in paragraph 3 is used to describe the phenomenon that _________.

  A. bright children also need certificates to get satisfying jobs.

  B. poor children with certificates are favored in job markets.

  C. children from well-respected schools tend to have good jobs.

  D. children attending ordinary schools achieve great success.

  33.What would ha ppen if examinations were taken away according to the author?

  A. Schools for bright children would lose their reputation.

  B. Children’s job opportunity would be affected by their school reputation.

  C. Children from poor families would be able to change their schools.

  D. There would be more opportunities and excellence.

  34.The opponents of the examination system will agree that _________.

  A. schools with academic subjects should be done away with

  B. computers should be selected to take over many jobs

  C. special classes are necessary to keep the school standards

  D. jobs should not be assigned by systematic selection

  35.The passage mainly focuses on _________.

  A. examination and equality B. schools and certificates

  C. opportunity and employment D. standards and reputation

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  We all know the importance of curiosity, and here are some tips on how to develop it.

  Keep an open mind. This is essential if you are to have a curious mind. Be open to learning, unlearning, and relearning things. ____36___Therefore, you should be prepared to accept this possibility and change your mind.

  ___37____Most people just accept the world as it is. This way, they will certainly lose the “holy curiosity”. Try to dig deeper beneath the surface of what is around you. A sure way to dig deeper beneath the surface is asking questions. What, why, when, who, where, and how are the questions curious people always ask.

  Don’t label anything as boring. Whenever you label something as boring, you close one more door of possibilities. Curious people are unlikely to consider things boring. ___38__ Even if they don’t yet have time to explore them, they will leave the door open to be visited another time.

  Take learning as something fun. If you see learning as a burden, there’s no way you will want to dig deeper into anything. That will just make the burden heavier. However, if you think of learning as something fun, you will naturally want to dig deeper. __39____

  Read diverse materials. It will introduce you to the possibilities and excitement of other worlds which may attract your interest in exploring further. One easy way to do this is through reading diverse materials.__40__ It’ll feed your mind with the excitement of a new world.

  A. It doesn’t matter that you don’t agree to others’ opinions.

  B. Try to pick a book or magazine on a new subject.

  C. Some things you know and believe might be wrong.

  D. Don’t spend too much time on just one world.

  E. Never take things as granted.

  F. So look at life through the glasses of fun and enjoy the learning process.

  G. Instead, they always see these things as a door to an exciting new world.

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)

  阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  My sister has always been a good friend to me. Thirteen years ago, she tried to throw a blue plastic toy at my nose to see if it would dangle(悬挂) delicately on my face. Her first_____(41)____was unsuccessful. I giggled(咯咯笑)and applauded her poor motor skills. Again, she threw it, and this time it ____(42)____my nose. It hurt slightly, but tears ____(43)____my face. Seeing this, my mother rushed down the steps and took me to another room. I recall I ____(44)____for hours, not because of the pain but because I was taken away from my sister who was teaching me how to have ___(45)____.

  Growing up, my sister was the person I wanted to be. So I took up____(46)___in Grade Three, just like her. I was a reasonably ____(47)___player, with the height and the stamina(耐力)to change up and down the court. But by the middle of the season, I had found myself ___(48)____it. I didn’t like the girls, the coaches, or the competitiveness of the game. I usually ___(49)____to be sick so I could skip practice.

  Finally my mom ___(50)____this and told me that if I hated it so much, I should ___(51)___. Was she serious? I couldn’t quit! My sister never gave up anything, and neither would I. ___(52)_____, when I finished the season hating each and every moment, I knew I couldn’t ____(53)___to play it anymore.

  I turned to my sister, telling her that the ____(54)____of stopping playing basketball seemed weird(奇怪的)___(55)____it was the only thing I could do. I told her I was ____(56)____of my future, not knowing how to handle the rest of my life and that I needed her ___ (57)____.

  To my 13-year-old self, this seemed like a big problem, but to my 17-year-old sister, the solution was ____(58)____:take a risk. She asked me to do whatever interested me. So I did. Grade Eight I ___(59)___basketball tryouts, and auditioned(试演)for the____(60)____of the queen in the school play and that brought me lots of fun.

  41. A. goal B. support C. attempt D. decision

  42 .A. trained B. hit C. moved D. pulled

  43. A. rolled down B. pushed against C. pointed at D. held back

  44. A. cheered B. cried C. nodded D. joked

  45. A. belief B. fun C. respect D. promise

  46. A. basketball B. football C. volleyball D. baseball

  47. A. equal B. talented C. single D. similar

  48. A. ignoring B. improving C. hating D. grasping

  49. A. regretted B. forgot C. feared D. pretended

  50. A. expected B. admitted C. created D. realized

  51. A. search B. prepare C. quit D. wait

  52. A. Besides B. However C. The refore D. Otherwise

  53. A. continue B. remember C. refuse D. fail

  54. A. memory B. idea C. chance D. record

  55. A. if B. until C. though D. since

  56. A. proud B. jealous C. confident D. afraid

  57. A. donation B. advice C. argument D. impression

  58. A. extra B. safe C. terrible D. simple

  59. A. required B. permitted C. skipped D. followed

  60. A. stage B. part C. aim D. action

  第二节 (共10小题;每小题1. 5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  Studying in a British high school, of course, is a very (61) (enjoy) and exciting experience. Compared with the high school life in China, there (62) (be) quite a few differences between them. For example, the size of classes in British schools is much (63) (small) and the homework is not as heavy (64) what Chinese students get, but it is (65) big challenge for me at first, because all the homework was in English. (66) (Luck), all my teachers gave me much encouragement. In Britain, students can choose subjects they like, and can also stop (67) (study) some subjects they don’t like. Besides, food is different, too. British people like eating dessert at the end of their main meal. I was very lucky (68) (experience) this different way of life. I look back (69) my time in the UK with (70) (satisfy), and I hope to go back and study in Manchester again.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  This morning, while I was walking on the street, I saw two foreign travelers ware reading about a map, looking puzzling. I went up to them but asked what I could do for them. They told me they were looking at the Temple of Heaven. I led them the nearby bus stop and advised them to take Bus No. 20, that could take them there directly. They appreciated my help greatly. Several minute later the bus came. We wave goodbye to each other. Seeing him on the bus, I felt a sense of achievement. I thought, "What important it is to learn English well!"

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你将参加某英文杂志开展的一次征文活动,内容要求你在电视,手机和网络三者中,放弃其中的一个并陈述理由。请你以“which would you give up: TV, cell or Web?” 为题,写一篇短文。

  英语答案

  一、听力(1-20题 共30分 每题1.5分)

  1. B 2. B 3. A 4. B 5. A 6. B 7. A 8. C 9. B 10. C

  11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 16. A 17. C 18. A 19. C 20. A

  二、阅读(21-40题 共40分 每题2分)

  21.D 22. C 23. B 24. A 25. D 26. C 27. B

  28. C 29. B 30. B 31. A 32.C 33. B 34. D 35. A

  36-40. C E G F B

  三、完型(41-60题 共30分 每题1.5分)

  41-45C B AB B 46-50 AB CD D

  51-55. C BA B D 56-60. DBD C B

  四、语法填空(共15分 每题1.5分)

  (61)enjoyable (62)are (63)smaller 64)as (65)a (66)Luckily (67)studying (68)to experience

  (69)on (70)satisfaction

  五、改错(共10分 每题1分)

  1.去掉about 2.puzzling-puzzled 3.but-and 4.at-for 5.them 后加to 6.that-which 7.minute-minutes 8 .wave-waved 9.him-them 10.What-how

  六、作文(共25分)

  We are now living in an information age , in which TV , cells and the web are widely used . It seems that many people can not enjoy themselves with them .

  However , if I had to give up one of them , I would turn off TV rather than switch off my cell or cut off the internet . I could do without TV because few TV shows can take my fancy and there’re too many commercials . Besides , most programs on TV are also available elsewhere .

  As for cells and the web , they are more necessary to me . I need a cell to keep in touch with my friends and family , and almost all information can be gathered on the internet .

  高二英语下学期期末试卷阅读

  第Ⅰ卷(满分100分)

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. How much is a ticket to New Jersey?

  A. $21. B. $42. C. $50.

  2. How does the woman feel?

  A. Excited. B. Confused. C. Annoyed.

  3. What does the man suggest?

  A. Buying some fireworks.

  B. Moving to another place.

  C. Taking the noise for granted.

  4. What does the woman mean?

  A. The butter should be kept in refrigerator.

  B. She doesn’t want to ask Andy again.

  C. They don’t have enough butter.

  5. What are the speakers looking for?

  A. A cafe. B. A bank. C. A bookstore.

  第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What is the woman looking for?

  A. An information office. B. A police station. C. A shoe repair shop.

  7. What is the Town Guide according to the man?

  A. A brochure. B. A newspaper. C. A map.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What is the woman’s opinion about the art field trip?

  A. It is very worthwhile. B. It is a waste of time. C. It is a waste of money.

  9. How will the woman get to Hong Kong?

  A. By bus. B. By air. C. By train.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. What does the man want to do?

  A. Buy office supplies. B. Get a birthday gift. C. Buy his father a gift.

  11. What’s the relationship between the speakers?

  A. Co-workers. B. Boss and employee. C. Father and daughter.

  12. What does the woman suggest?

  A. A trip to the office supplies store.

  B. A shopping trip downstairs.

  C. A couple of shopping trips.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Why does the woman need the job?

  A. To learn to start a business.

  B. To gain some work experience.

  C. To support herself through college.

  14. Where exactly will the woman work if she gets the job?

  A. At the cashier’s desk.

  B. In the manager’s office.

  C. Between the shop shelves.

  15. How is the woman’s performance at school?

  A. Poor. B. Average. C. Excellent.

  16. What will be the woman’s working hours if she gets the job?

  A. 8:30 am—6:10 pm. B. 9:00 am—6:00pm. C. 8:30 am—10:00pm.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. Where is the speaker making the announcement?

  A. In an outdoor market. B. In a restaurant. C. In a grocery store.

  18. Who is Donna Jones?

  A. A customer. B. A manager. C. A weatherman.

  19. Where should one go if he is afraid of small spaces or crowds?

  A. To the parking lot.

  B. To the customer Service area.

  C. To the restrooms.

  20. What should an employee of the store do?

  A. Lock up the money.

  B. Keep an eye on the weather.

  C. Help customers with their things.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。

  A

  A smart speaker is a type of wireless speaker and voice command device. Some smart speakers can also act as a smart device that utilizes Wi-Fi, Bluetooth and other wireless equipment.

  Tmall Genie

  Tmall Genie is a smart speaker developed by Chinese e-commerce company Alibaba Group. Introduced in July 2017, the device consists of 360-degree speakers and an LED light ring at the bottom. Like other smart speakers, the Genie can search the Internet, control home automation devices, and order products from Tmall.com. Voice interaction is currently only available in Mandarin.

  Ding Dong

  Ding Dong is created by Chinese company LingLong. It was released in 2016 and has a height of 9.5 inches and has a square base. The device is capable of reading the news, weather updates, and online shopping. Versions are available that speak either Mandarin or Cantonese.

  Mi AI

  The Mi AI Speaker, developed by Xiao Mi, will wake you up in the morning, read off your schedule, take notes and tell you about the weather. It can control other Mi Home devices such as the Mi Kettle, lights, and rice cooker. What’s more, you can even have it serve as a tutor for your kids, but it can only follow the command in Chinese.

  Amazon Echo

  Amazon Echo is developed by Amazon, com. The device connects with the voice- controlled intelligent assistant service Alexa. The device is capable of voice interaction (in English, French, Chinese), music playback, setting alarms, and providing weather, traffic and other real-time information. It can also control several smart devices acting as a home automation system. The interesting function is that the latest version can order milk or other food materials on Amazon.com.

  21. Who is most likely to buy a Ding Dong?

  A. A young man who likes sports.

  B. A student who likes learning English.

  C. An old man who likes listening to the radio.

  D. A kid who likes playing games online.

  22. Which smart speaker can help a kid learn at home?

  A. Tmall Genie B. Mi AI C. Ding Dong D. Amazon Echo

  23. What is an advantage of Amazon Echo over other smart speakers?

  A. Its voice interaction is in different languages.

  B. It has an easier access to the Internet.

  C. It can be controlled by voice.

  D. It controls home automation devices.

  B

  A British businessman with the lifelong dream of building a yacht (游艇) has almost achieved his goal. Mike Ludgrove is putting the finishing touches on the 60ft boat that he has spent the past 12 years crafting by hand. He has spent several thousands of hours on the classic sailing yacht that he has named “Helena”.

  Ludgrove originally thought that he could complete his dream yacht in just three years. He soon realized, however, that both the timeline and budget were overly ambitious. To raise more funds, Ludgrove and his kind wife Elaine sold their London flat, their primary home in Exeter, Devon, and now live in a rented house. Five years ago, the couple sold their food business to raise additional money for the boat. Ludgrove also asked his son and some friends to work alongside him to make his dream a reality.

  “Helena has been my dream for almost 40 years,” Ludgrove, who started working on the project in 2006, told the Daily Mail. “It has taken 12 years, and I have enjoyed most of it, although there have been some low points when I’ve wondered whether we were going to make it.

  The boat is coated with fiberglass to protect the wood and has a captain’s room and two large cabins which can accommodate up to six people.

  Ludgrove claims that his dream was inspired by a childhood experience when he participated in the London Sailing Project, a charitable foundation that gives young people the opportunity to experience a sailing adventure. “Helena” is due to launch, and Ludgrove hopes it will benefit young people who usually don’t have a chance to sail.

  24. What does the underlined sentence in Para. 2 mean?

  A. Building a yacht was impossible for Ludgrove.

  B. It was wrong of Ludgrove to build a yacht by hand.

  C. Ludgrove was trapped in a lack of time and money.

  D. The problems of timeline and budget were easy to solve.

  25. What are the attitudes of Ludgrove’s family and friends to his yacht-building plan?

  A. Indifferent. B. Doubtful. C. Objective. D. Supportive.

  26. Why was Ludgrove determined to build a yacht?

  A. It was his childhood dream.

  B. It was part of his worldwide sailing plan.

  C. He never sailed in the sea.

  D. He wanted to memorize “Helena”.

  27. What will Ludgrove do with “Helena” most probably?

  A. Give it to the London Sailing Project for renting.

  B. Inspire young people to have a chance to sail.

  C. Set up a charitable foundation for “Helena”.

  D. Sail around the world with his family and friends.

  C

  Sydney’s Royal Botanic Gardens are to start a war on gray-headed flying foxes. These super bats have invaded one of Australia’s most famous public spaces. Officials have said the animals are destroying trees and have to move on.

  These unwanted guests at Sydney’s Royal Botanic Gardens look like tiny foxes with wings. Officials have estimated there are about 11,000 of them living in the harbor-side park. After inspecting damage to dozens of trees they now believe there are twice as many as previously thought. Branches have been breaking under the weight of these furry invaders and their droppings have been poisoning plants.

  Help may well be at hand, however, in the shape of the ordinary garbage bin. The gardens’ director Dr. Tim Entwistle hopes the unpleasant sounds of crashing bin lids will agitate the flying foxes and force them to move on. “The way to disturb them is to use noises, so we’ve used the loud noises made by rubbish bins in the past. You can also use speakers as long as you move the noise around, and what we’ll do is to have a series of noises, at the beginning and end of the day. What we’ve found in the past is that the flying foxes leave the gardens and go somewhere else,” said Tim.

  The gray-headed flying fox is Australia’s largest bat. It flies around at night using its eyes and a powerful sense of smell to search for fruit and flowers. Officials at the Royal Botanic Gardens in Sydney have said they’re optimistic the unwelcome colony can be uprooted. If and when the bats do move to other parts of the city they will of course then become someone else’s problem.

  28. Why do people want to get rid of the flying foxes?

  A. Because the gardens are important public places.

  B. Because they are polluting the city.

  C. Because many garbage bins have been damaged by them.

  D. Because they’re threatening the survival of trees and other plants.

  29. What are people doing to get rid of the flying foxes?

  A. Shooting them. B. Making loud noises.

  C. Shaking the trees hard. D. Cutting some trees down.

  30. Which of the following can replace the underlined “agitate” in Paragraph 3?

  A. excite B. kill C. disturb D. discourage

  31. What does the writer imply from the last paragraph?

  A. The bats will still stay in the gardens.

  B. Some other areas will have to deal with the bats.

  C. The grey-headed flying fox often eats trees.

  D. The damage caused by the bats is serious.

  D

  We give toys to kids who otherwise wouldn’t have them. Load bags with canned foods for the hungry. Make donations to those who need it. This time of year, it seems, we focus more on doing good and being good. Certainly, that’s not a bad thing.

  Researchers at the University of California say that kindness, and related qualities like sympathy and compassion are actually a form of self preservation. Those who give more, get more. The most generous among us have greater influence and are more popular. Whereas, the unkind and unhelpful are more likely to be away from us. After all, it stands to reason, that if I’m paddling your lifeboat, you’ll keep me afloat a little longer.

  So, is kindness motivated by our real concern for others or are we do-gooders because it makes us look good and shores up our position in the society? Probably both. Most of us really enjoy helping others. It makes us feel good, connected, happy and that makes for a more satisfying life. But, it doesn’t hurt that we also receive other rewards—status, cooperation, influence—that will help us survive and become successful.

  Despite all the benefits, I tend most often toward kindness only when it’s convenient. That doesn’t mean I have bad manners. I say “my pleasure” and “thank — you”. I hold the door open for passengers. But, I could be kinder, more often. Sometimes I’m stopped from doing good by just how to do it. Sometimes, I’m just not thinking enough about others to recognize the need. Sometimes, I’m plain, a little selfish.

  I’m working to be more aware of those around me. To slow down and move with patience and purpose on the freeway. To be more kind. My acts of kindness aren’t complex or flashy—I’m not the type. They aren’t expensive—I’m too cheap. But those things aren’t required. You don’t have to feel guilty that your kind gesture wasn’t as big as building a school in Africa. Kindness can be a small, simple act and still make an extremely large impact. Notice a need and then consciously offer a bit of yourself.

  32. What do the researchers believe about kindness?

  A. It is a behavior for self-protection and survival.

  B. It reflects the generosity of human nature.

  C. It advocates doing good or being good.

  D. It makes people more and more selfish.

  33. The third paragraph mainly explains why kindness is .

  A. a quality of sympathy B. a concern for others

  C. a win-win quality D. an approach to donate

  34. When will the author stop doing good according to Para 4?

  A. When someone says he is selfish.

  B. When he doesn’t know others’ needs.

  C. When he is enjoying a satisfying life.

  D. When someone has bad manners.

  35. From the author’s point of view, kindness .

  A. can be something simple and practical

  B. should be something impressive

  C. starts from some grand and heroic actions

  D. is a matter of awareness in cooperation

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

  Activists are people who see the need for change and devote their time to doing something about it. 36 If you are interested in it you can do so.

  Join an organization that supports your cause. 37 Most activist organizations offer different levels of involvement, so you can do whatever you feel most comfortable with, whether that means attending meetings and demonstrations or just donating a little money when you can.

  Volunteer your time. One of the best ways to make a difference is to volunteer your time. Reach out to organizations in your community that do work for your cause, and ask how you can help others better.

  38 Most activists or charitable organizations (慈善机构) need resources or fund to do their work. If you can’t afford to donate money to an organization that supports your cause, you may be able to donate other things they need, like clothing or canned food.

  Reach out to family and friends. Tell your family and friends about your cause, and invite them to get involved. If they are interested, share the plans or feeling about your cause or just talk to them about what you have learned. 39

  Promote your cause on social media. You can use social media to help keep your friends and followers informed about the causes you support. 40 Also, you can invite your friends to attend events or do some questionnaires on the Internet to help you get the latest information.

  A. Donate money or supplies.

  B. Raise money and collect clothes.

  C. They are driven by passion and a vision for a better future.

  D. If you do volunteer work, invite them to volunteer with you.

  E. This could be anything from a student club to a national organization.

  F. Posting some photos and texts about your cause on the blog is a good way to get others involved.

  G. They can be more interesting or competitive organizations like outdoor clubs.

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  During a research experiment, a biologist placed a shark into a large tank and then 41 several small fish into the tank. As you would 42 , the shark quickly swam around the tank, attacked and ate the smaller fish.

  The biologist then 43 a strong piece of clear glass into the tank, creating two 44 tanks. She then put the shark on one side of the glass and a new set of fish on the other. 45 , the shark quickly attacked. This time, however, the shark 46 because it knocked hard against the glass. 47 , the shark kept repeating this behavior every few minutes, but 48 . Meanwhile, the fish swam around 49 in the other part. Eventually, about an hour into the experiment, the shark 50 . This experiment was carried out several times. Each time, the shark got less 51 and made fewer attempts to attack the fish, until eventually the shark got 52 hitting the glass divider and simply stopped attacking. The biologist then 53 the fiberglass divider, but the shark didn’t attack. The shark was trained to believe a/an 54 existed between it and the smaller fish, even when the fish swam 55 they wished, free from harm.

  Many of us, after 56 setbacks and failures, readily give up and stop trying. Like the shark in the story, we believe that 57 we were unsuccessful in the past, we will always be unsuccessful. 58 , we continue to see a barrier in our heads, even when no 4 real, barrier exists 59 where we are and where we want to go, we 60 see obstacles in our heads.

  41. A. recognized B. refreshed C. reflected D. released

  42. A. demand B. expect C. believe D. require

  43. A. identified B. provided C. inserted D. transported

  44. A. separate B. opposite C. relevant D. connected

  45. A. Meanwhile B. Yet C. Instead D. Again

  46. A. fainted B. sank C. bounced D. rushed

  47. A. Excited B. Frustrated C. Determined D. Satisfied

  48. A. in order B. in vain C. in pain D. in secret

  49. A. undefeated B. unchallenged C. unnoticed D. unharmed

  50. A. gave up B. broke away C. knocked off D. let out

  51. A. aggressive B. calm C. accurate D. curious

  52. A. sure about B. involved in C. tired of D. familiar with

  53. A. replayed B. replaced C. rebuilt D. removed

  54. A. distance B. barrier C. gap D. edge

  55. A. whatever B. wherever C. however D. whenever

  56. A. overcoming B. observing C. experiencing D. forgetting

  57. A. though B. unless C. while D. if

  58. A. In addition B. In other words C. As a result D. Above all

  59. A. between B. among C. with D. around

  60. A. suddenly B. constantly C. finally D. carefully

  第Ⅱ卷(满分50分)

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在题后空白处填入适当的内容(每空一词:)或括号内单词的正确形式。

  One sunny Monday, I went for a walk and wore a special diamond ring that day. It 61 (give) as my 25th birthday gift last month. As I was walking in the park, I found the diamond on my ring was 62 (miss). I went back to look for it. I knew how small 63 chance was of finding it, 64 I still wanted to have a try.

  As I was searching the ground, I ran into an old gentleman by accident. ‘‘What’s the matter?” he asked 65 (nice). “I lost something. I’m really worried. ” I explained and showed him the hole in my ring 66 the diamond had been. “I take a walk here every day. I’ll keep my eyes open for it. ” The old man said.

  I thanked him, 67 (expect) nothing. A few days later, I met the old man again. “Guess what,” he said with a happy 68 (appear). “I found your diamond!” I couldn’t believe what I saw in his hand when the gentleman handed the diamond back to me.

  The old man could keep the diamond or sell it, but he didn’t. Now thanks to this man, I’ll spend more time 69 something nice for others. All I have to do is to look at my ring and remind 70 (I) that there are still kind and generous souls out there.

  第四部分 写作(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Dear Mr. Johnson,

  I’ve learned from a newspaper that some clerks are want in your company. I am eager to be one of them. So I am writing a letter to you. My name is Wang Ping. I was born in Hebei Province and I am in good healthy. I do very well in all subject, especially English. I can read in English documents and speak English fluent as well. Besides, I know a little French, that may be helpful to the business. It is said that your company are very famous and well managed. I’ll appreciate if I can work with you.

  I am looking forward to hear from you soon.

  Yours sincerely,

  Wang Ping

  第二节 书面表达(百强校英语解析团队专供)(满分25分)

  山东大学刘华教授将来你校为外国交换生做讲座,主题为“有趣的汉字”。讲座开始前,请你对专家和讲座做一个英文介绍,内容包括:

  1. 简单介绍刘教授,并表示欢迎;

  2. 讲座内容简介(汉字的故事、结构等);

  3. 鼓励同学们踊跃提问。

  要求:1.根据情况增加细节,使行文连贯;

  2.词数100词左右。

  英语试题答案

  第一部分 听力(每小题1.5分,满分30分)

  1-5 ACCAB 6-10 CABCC 11 — 15 ABCCB 16 — 20 ACBCA

  第二部分 阅读理解(每小题2分,满分40分)

  21-23 CBA 24-27 CDAB 28 —31 DBCB 32 —35 ACBA 36 —40 CEADF

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节(每小题1.5分,满分30分)

  41-45 DBCAD 46-50 CCBDA 51-55 ACDBB 56-60 CDBAB

  第二节(每小题1.5分,满分15分)

  61. was given 62. missing 63. the 64. but 65. nicely

  66. where 67. expecting 68. appearance 69. on 70. myself

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(每小题1分,满分10分)

  Dear Mr. Johnson,

  I’ve learned from a newspaper that some clerks are want in your company. I am eager to be one of them. So I

  wanted

  am writing a letter to you. My name is Wang Ping. I was born in Hebei Province and I am in good healthy. I do very

  the health

  well in all subject, especially English. I can read in English documents and speak English fluent as well. Besides, I

  subjects 删除in fluently

  know a little French, that may be helpful to the business. It is said that your company are very famous and well

  which is

  managed. I’ll appreciate ∧ if I can work with you.

  it

  I am looking forward to hear from you soon.

  hearing

  Yours sincerely,

  Wang Ping

  第二节(满分25分)

  略

  关于高二英语下学期期末试卷

  第I卷(选择题,满分100分)

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  回答听力部分时,先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。

  第一节:(共5小题;第小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. How long will the concert last?

  A. One hour. B. Two hours. C. Two and a half hours.

  2. For whom does the man want to buy a new sweater?

  A. Jim. B. Sue. C. Mary.

  3 What is Tom now?

  A. A secretary. B. A novelist. C. A reporter.

  4 Where is Bob’s jacket?

  A. On the school bus. B. On the wall. C In his schoolbag.

  5. What is the woman doing?

  A. Encouraging the man. B. Asking for help. C. Making an excuse.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。

  请听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What are the speakers mainly talking about?

  A. What to eat every day. B. How to lose weight. C. When to go on a diet.

  7. What happened to the man’s friend?

  A. He was getting sick of potatoes.

  B. He gained too much weight.

  C. He was ill in hospital.

  请听第7段材料,回答第8、9题。

  8. How does the woman have meals every day?

  A. She eats in her company. B. She cooks at home. C. She eats out.

  9. Which of the following is next to the woman’s house?

  A. A supermarket. B. A drugstore. C. A school.

  请听第8段材料,回答第10至12题。

  10. How does the woman feel?

  A. Nervous. B. Calm. C. Surprised.

  11. Who is Mrs. Spencer?

  A. A film director. B. A pet store owner. C. A movie character.

  12. What will the woman do next?

  A. Try out for a play. B. Go to a restaurant. C. Act in a commercial.

  请听第9段材料,回答第13至16题。

  13. In which field does the man have a master’s degree?

  A. Chemistry. B. Nuclear physics. C. Literature.

  14. What does the woman think of chemistry?

  A. Difficult. B. Interesting. C. Popular.

  15. What can we learn about the man?

  A. He prefers physics to chemistry.

  B. He just graduated from high school.

  C. He will continue studying hard for years.

  16. What does the woman want to be?

  A. A doctor. B. A writer. C. A teacher.

  请听第10段材料,回答第17至20题。

  17. When did the watch officially go on sale?

  A. On March 1st, 2015.

  B. On March 2nd, 2015.

  C. On September 2nd, 2015.

  18. What does the watch have?

  A. Automatic brightness. B. Wi-Fi. C. GPS.

  19. What do some users dislike about the watch?

  A. It’s too large.

  B. It looks too traditional.

  C. It doesn’t have enough storage.

  20. How many watch faces can users choose from?

  A. 50. B. 400. C. 4,000.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  “Anyone who offends(冒犯)China will be killed no matter how far the target is.” That is the tagline for Wolf Warriors 2, the Chinese box office hit. It sees a soldier entering into an African war-zone and saving hundreds of lives from Western bad guys. It’s basically the plot of your typical Hollywood action movie, but this time it’s a Chinese man upholding justice and keeping the world safe.

  Following in the footsteps of Jackie Chan and Jet Li, martial arts expert Wu Jing is among a new generation of Chinese action stars turned directors. His first Wolf Warrior film came out in 2014, but it didn’t catch much attention. Mainstream movies, especially those promoting patriotism(爱国主义), usually don’t do very well in China. Wolf Warrior 2, however, has become a phenomenon. The massive response in China also made the film top the global box office worldwide last weekend, beating Hollywood blockbuster Dunkirk.

  Many moviegoers said online that they were touched by the patriotic plot. “This movie is the best Chinese action movie,” one social media user wrote. “Shockingly good-hot blood and tough guys. I cried after watching it,” said another.

  One reason for the enthusiastic response compared to the first Wolf Warrior film is its improved action scenes. Many in China have praised the film for its fighting scenes and special effects, saying they are of “Hollywood quality”. The movie, which is entirely privately funded, has also been lauded for its attention to detail and reportedly features close replicas(复制品)of many of the latest weapons used by the Chinese army. Timing has also contributed to its success, with the Chinese nation in the times of a new wave of patriotism.

  The film first came out just ahead of the 90th anniversary of the founding of the Chinese amy, a hugely symbolic event for the country. Over the weekend, the People’s Liberation Army (PLA) held a grand military parade, which presented the latest weapons of China. In a serous speech, which in parts was not different to lines from the film. President Xi Jinping promised to fight anyone who tried to tear China apart.

  21. The text is meant to ________.

  A. introduce a recent action movie

  B. explain why Wu Jing is a successful director

  C. compare Wolf Warriors 2 with Hollywood movies

  D. claim that China is a super power in terms of weapons production

  22. President Xi Jinping’s speech suggests that ________.

  A. no one dares to fight with China

  B. the military parade is very successful

  C. China will become a developed country soon

  D. China will oppose any attempt at national separation

  23. The reason why Wolf Warriors 2 becomes a box office hit is that ________.

  A. it doesn’t promote patriotism

  B. its combat scenes are of higher quality

  C. the weapons in the movie are the most advanced

  D. Wu Jing is becoming better at directing after failing his first movie

  B

  Here’s a simple challenge: name a famous inventor. Perhaps Leonardo da Vinci springs to mind. Or the pioneer of the telephone, Alexander Graham Bell. But you might be hard-pressed to name many female inventors, even though women are behind some of the most widely used technologies in the modern world.

  For example, where would we be without the windscreen wiper? Back on a freezing winter’s day in 1902, Mary Anderson was traveling by tram through New York city. Snow was falling, forcing the driver to stop repeatedly and get out to clear it. Each time the door opened, Mary suffered. She had a brainwave: why not make something that could be operated from inside the vehicle? And that’s exactly what she did.

  Let’s step in from freezing New York for our next invention. The dishwasher dates back even earlier to the 19th Century, and to the dinner parties thrown by a lady called Josephine Cochrane. As a frequent host, she wanted a machine that could wash dishes faster than people. Her response was to develop what was to become the first commercially successful dishwasher.

  Need something to do while the dishwasher is on? How about a round of Monopoly(强手棋游戏)? One of the most popular board games around, the rules were first drawn up by a lady called Elizabeth Magie, and patented in 1904.

  To an altogether different kind of innovation: Kevlar is the lightweight fibre used in bulletproof(防弹)vests. The material is used by millions every day and has saved countless lives and is strength-lo-weight ratio is five times higher than steel.

  Finally, one of the most important inventions of the 20th Century must surely be the computer programme. The world of programming is unbalanced among men and women, with men taking home around 30% more pay than their female partners on average. But back in the 1940s and 50s, women were at the forefront of this new field and Grace Hopper was one of them.

  24. What do we know about the inventions mentioned in the text?

  A. They were mostly made in the 20th century.

  B. They all used high technology.

  C. Their inventors came from families of good education.

  D. They were all made by accident.

  25. Why did Mary Anderson invent windscreen wiper?

  A. The winter was extremely cold there.

  B. She was forced to clear the snow by others.

  C. The car she drove made her suffer a great deal.

  D. She was sick of the driver getting out to clear the window.

  26. Which of the following statements is WRONG according to the text?

  A. Josephine Cochrane wanted a machine that operated automatically.

  B. The game invented by Magie was popular merely among teenagers.

  C. Kevlar is the super tough fibre and stronger than steel.

  D. Grace Hopper was good at computer programming.

  27. What is the best title of this passage?

  A. Women can be Great Inventors

  B. The Most Useful Inventions by Women

  C. The Most Widely Used Technologies

  D. Women Made Greater Contributions than Men

  C

  Being mistreated at work can make people take out their negative emotions on loved ones at home. But a new study suggests that getting more exercise and sleep may help people better cope with them by leaving them at work, where they belong.

  Previous research shows that employees who are looked down on or insulted by colleagues are likely to express their frustrations and behave angrily toward people outside of work, says study co-author Shannon Taylor, a management professor at the University of Central Florida’s College of Business.

  The new study backs up this idea, but offers a bit of good news as well: Employees who averaged more than 10, 500 steps a day or burned at least 2, 100 calories were less likely to mistreat their families than those who averaged fewer steps or burned fewer calories.

  The findings also revealed that when employees felt they had a bad night’s sleep because of work issues, they were more likely to be angry at home. “When you’re tired, you are either less able or less motivated to regulate yourself.” says co-author Larissa Barber, a professor of psychology at Northern Illinois University.

  Physical activity seems to counterbalance poor sleep, Barber says, because it promotes healthy brain functions needed to properly regulate emotions and behaviors. “This study suggests that high amounts of exercise can be at least one way to improve the situations brought by sleep troubles that lead to negative behaviors at home, ” she says.

  Barber acknowledges that finding time to work out and get a full night’s sleep can be difficult when work pressure is mounting, and that often, job stress can be directly connected to sleep quality. However, she says, making the effort to burn some extra calories and let go of some stress can be worth it. It’s not only good for you, says Taylor, but it can benefit your loved people.

  28. What does the underlined word “they” in Paragraph 1 refer to?

  A. Loved people at home. B. Negative emotions.

  C. Different work pressures. D. More exercise and sleep.

  29. Who will most probably behave angrily to family members?

  A. A person who is easy to get tired.

  B. A person who is always treated badly by coworkers.

  C. A person who often goes to the gym to work out.

  D. A person who often argues with colleagues.

  30. The underlined word “counterbalance” in Paragraph 5 probably means .

  A. make use of B. take control of C. keep up with D. make up for

  31. What can we learn from the text?

  A. The amount of calories employees burn affects the frequency of losing temper.

  B. How to burn more calories has become a major issue for workers.

  C. Enough exercise can replace good sleep in dealing with negative behaviors.

  D. Work pressure makes no difference in sleep quality.

  D

  We’ve all been there: in a lift, in line at the bank or on an airplane, surrounded by people who are, like us, deeply focused on their smartphones or, worse, struggling with the uncomfortable silence.

  What’s the problem? It’s possible that we all have compromised conversational intelligence. It’s more likely that none of us start a conversation because it’s awkward and challenging, or we think it’s annoying and unnecessary. But the next time you find yourself among strangers, consider that small talk is worth the trouble. Experts say it’s an invaluable social practice that results in big benefits.

  Dismissing small talk as unimportant is easy, but we can’t forget that deep relationships wouldn’t even exist if it weren’t for casual conversation. Small talk is the grease (润滑剂) for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast. “Almost every great love story and each big business deal begins with small talk,” he explains. “The key to successful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them.”

  In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out an interaction (互动) with its waiter; the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. “It’s not that talking to the waiter is better than talking to your husband,"says Dunn.” But interactions with peripheral (边缘的) members of our social network matter for our well-being also."

  Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging, a bond with others. Carducci believes developing such a sense of belonging starts with small talk. “Small talk is the basis of good manners,” he says.

  32. What phenomenon is described in the first paragraph?

  A. Addiction to smartphones.

  B. Inappropriate behaviours in public places.

  C. Absence of communication between strangers.

  D. Impatience with slow service.

  33. What is important for successful small talk according to Carducci?

  A. Showing good manners. B. Relating to other people.

  C. Focusing on a topic. D. Making business deals.

  34. What does the coffee-shop study suggest about small talk?

  A. It improves family relationships.

  B. It raises people’s confidence.

  C. It matters as much as a formal talk.

  D. It makes people feel good.

  35. What is the best title for the text?

  A. Conversation Counts B. Ways of Making Small Talk

  C. Benefits of Small Talk D. Uncomfortable Silence

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Reading These 3 Books Will Change Your Life

  When Warren Buffett was asked about the secret to his wealth and success, he revealed that he read every day—500 pages, to be precise. 36 But what if you could get the benefits of reading without sacrificing all of your free time? You can! With the help of our experts, you can have a quick, easy and memorable understanding of these books. 37

  1. Thirteen Things Mentally Strong People Don’t Do by Amy Morin

  You can’t escape misfortune in life. 38 Do you struggle to get over your failures? Getting over these obstacles can have a profound influence on your everyday life. Morin shares how her most successful patients overcame these difficulties.

  2. 39

  Ever wondered why you can’t stop worrying about something? No matter how hard you try, can you focus on the same issue? By defining the source of your stress, you can get over it once and for all. The author came up with a timeless method that helps you deal with any situation.

  3. How Will You Measure Your Life? By Clayton M. Christensen, James Allworth and Karen Dillon

  What do you think would make you happier at work? 40 Are you making the right trade-offs (平衡) in life? While career achievements can be satisfying, ignoring your family and friends can be harmful in the long-run – in ways you can’t even imagine.

  A. Emotional Intelligence by Daniel Goleman

  B. But you can change how you respond to it.

  C. How to Stop Worrying and Start Living by Dale Carnegie

  D. Have you ever felt pressured to live your life in a certain way?

  E. Perhaps a little more pay might be nice, or maybe some more admiration from fellow colleagues.

  F. Unfortunately, if you’re already working 9-5, you might not have the time to read at all, let alone an entire book a day.

  G. Start with the 3 most-read titles on self-improvement and see if you don’t feel a little more satisfied already.

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)

  阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  I walked into a bank in town a couple of days ago and waited in the queue. I was the second 41 and I couldn’t help overhearing the 42 in front of me. The bank clerk must have been having a(an) 43 day and after asking how the 44 was and so on, he began to complain about our government, 45 them for not doing enough to 46 the coast from storms and floods as this had been much on the news at the time.

  He was in 47 spirits and you could tell that he was really 48 about a lot of things going on in the world.

  My heart went out to him. I was 49 next and all I could do was 50 . 1didn’t have any words. Afterwards, it 51 to me something that had been running under my own thoughts.

  So I left the bank, found a 52 and on it I wrote: Sometimes the bad parts of the world seem so 53 . There are so many sad things going on in the news. They make it hard to see 54 going on around us. But that doesn’t 55 life right now can’t be beautiful. All you have to do is open your eyes. It’s in the gaps(缝隙) that beauty is 56 .

  I 57 the postcard back into the bank, wandered around and 58 it on a table, 59 that the bank clerk would find it. Whether he did or not, I never found out, but it 60 would do someone some good, which I’m certain of.

  41. A. in sight B. in the way C. in line D. in time

  42. A. story B. noise C. quarrel D. conversation

  43. A. perfect B. bad C. nervous D. unfortunate

  44. A. customer B. farmer C. thinker D. officer

  45. A. praising B. blaming C. doubting D. punishing

  46. A. prevent B. remove C. separate D. protect

  47. A. low B. high C. good D. strange

  48. A. excited B. trouble C. cautious D. curious

  49. A. served B. paid C. refused D. invited

  50. A. comfort B. smile C. scream D. criticize

  51. A. seemed B. happened C. came D. looked

  52. A. pen B. desk C. postcard D. book

  53. A. disappointing B. encouraging C. delightful D. interesting

  54. A. fight B. pollution C. luckiness D. beauty

  55. A. tell B. feel C. mean D. teach

  56. A. found B. built C. missed D. neglected

  57. A. passed B. mailed C. took D. lost

  58. A. wrote B. hid C. announced D. left

  59. A. advising B. hoping C. watching D. guessing

  60. A. surely B. suddenly C. hardly D. lately

  第II卷(非选择题,共50分)

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  I used to live in San Paulo, Brazil. It is a huge city with more people 61 (live) in it than in my own country. I rented a flat in a 62 (wealth) community, but there was a favela(贫民窟)quite near. For several months I didn’t have a car, so I used public transportation to go to the city centre.

  Once, 63 my way back, I had to wait for a long time at a bus stop. I was alone, except for a woman 64 was apparently very poor. She carried a small paper bag of popcorn.

  While we were waiting, she walked over and offered 65 (I) some popcorn. I thanked her, 66 I didn’t want to help myself to it. she repeatedly 67 (insist) that I take some from the paper bag.

  I was so moved by that woman’s kindness that day. I clearly had more than she did, but she naturally and joyfully shared 68 she had with me.

  I think about how poor people are sometimes able to share the little things more 69 (easy) than those who own a lot. I wonder if it’s true that the more you have, 70 more difficult it is for you to share anything with others.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Dear Mr. Smith,

  I’m writing to invite you to the Traditional Chinese Cultural Fair be held by our school at the Art Center this Friday afternoon, at 2pm to 5pm.

  Since a event aims to help more people learn about the traditional Chinese culture, the staff, all the students and their parents as well as anyone interested in it is welcome. At the fair, relating books, pictures, videos and objects will be exhibited, through that visitors will not only understand traditional Chinese culture better but definitely feel about the unique beauty of it.

  If you were interested, please come and enjoy them. And I’d be glad to offer any helps. Looking forward to your early reply.

  Yours,

  Li Hua

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你是李华,你的美国朋友James由于不爱运动、吃垃圾食品上瘾等原因陷入了肥胖的困扰中,非常苦恼,请你通过电子邮件给他提一些建议和意见,帮助他减肥

  注意:

  1.词数:100左右(开头和结尾已给出但不计入总词数)

  2.可适当增加细节,以使行文连贯。

  Dear James,

  __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________________Yours,

  Li Hua

  英语试题答案

  第一部分 听力(30分,每题1.5分)

  1-5 BABCA 6-10 BCCBA 11-15 CBBAC 16-20 BCBAA

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

  21-23ADB 24-27 ADBA 28—31 BBDA 32-35 CBDC

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  36-40 FGBCE

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)

  41-45CDBAB 46-50DABAB 51-55CCADC 56-60ACDBA

  第二节 语法填空:

  61. living 62. wealthy 63. on 64. who/that 65. me

  66. but 67. insisted 68. what 69. easily 70. the

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)删掉∧

  71.加 to 72. at—from 73. a—the 74. is—are 75. relating—related 76. that—which 77. 删掉 about 78. were—are 79. them—it 80. helps—help

  第二节 书面表达 省略


高二英语下学期期末考试卷相关文章:

1.高二下学期英语期末考试试卷

2.高二数学期末考试试卷含答案

3.高二期末可能考到的英语作文

4.高二英语能力测试试卷(4)

5.七年级英语下册期末试卷及答案

Copyright @ 2006 - 2018 精子窝在线 All Rights Reserved

精子窝在线 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:[email protected],我站将及时删除。

精子窝在线 精子窝在线

回到顶部